Kiemelt hírek

Kövér László Pekingben járt

Kövér László Pekingben járt

Kövér László pekingi látogatása során megbeszélést folytatott Jü Dzseng-senggel (Yu Zheng Sheng)  a Kínai Népi Tanácskozó Testület elnökével és Csao Paj-kö asszonnyal (Chao Pai Ge), az Országos Népi Gyűlés Kínai-Magyar Baráti Tagozatának elnökével.

A tárgyaláson elhangzott, hogy Magyarországon nagy tisztelet övezi a Kína által elért hatalmas fejlődést, valamint az Egy övezet, egy út kezdeményezés egybe esik Magyarország keleti nyitási politikájának célkitűzéseivel. Ennek érdekében Orbán Viktor miniszterelnök stratégiai partnerség szintjére emelt magyar-kínai kétoldalú kapcsolatokat, melyhez stabil alapot teremtenek a hosszú távú politikai, gazdasági és társadalmi együttműködések.

 

Kövér László, az Országgyűlés elnöke Pekingben járt

Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya, az Interparlamentáris Unió Magyar-Kínai Baráti tagozatának elnöke, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Csao Paj-kö, az Országos Népi Gyűlés Kínai-Magyar Baráti Tagozatának elnöke, Szun Pao-su, az ONGY jogi bizottságának alelnöke és Au Jüan, a Kínai-Magyar Baráti Tagozat alelnöke Pekingben

 

Az Országgyűlés elnöke szólt arról, hogy Kína Magyarország 10. legfontosabb, egyben legnagyobb Európán kívüli kereskedelmi partnere, az ázsiai országba irányuló exportunk tavaly 25 százalékkal nőtt az előző évhez képest. A kínai befektetések elérték már a 4,1 milliárd dollárt Magyarországon, ezzel vezető szerepet tölt be az ország a kelet-közép-európai régióban. Üdvözöljük, hogy számos kínai nagyvállalat választotta hazánkat regionális központjának elhelyezésére - fogalmazott Kövér László.

 

Kövér  László, az Országgyűlés elnöke és a Kínai Népi Tanácskozó Testület elnöke, Jü Cseng-seng találkozója Pekingben

Kövér  László, az Országgyűlés elnöke és a Kínai Népi Tanácskozó Testület elnöke, Jü Cseng-seng találkozója Pekingben

 

Kövér László a tárgyalópartnereinek beszámolt arról, hogy 2016-ban 170 ezer kínai turista érkezett Magyarországra, és ez a szám idén az első négy hónapban 36 %-kal nőtt, és csaknem a duplájára emelkedett a vendégéjszakák száma. Mindehhez minden bizonnyal hozzájárult a 2015-ben újraindult, Budapestet Pekinggel közvetlenül összekötő légi jára, a Sanghaj és Budapest között tervezett járat pedig hasonló fellendülést hozhat.

 

/T.D.