Kiemelt hírek

Orbán Viktor Liu Yunshannal találkozott

Orbán Viktor Liu Yunshannal találkozott

Orbán Viktor miniszterelnök a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága Politikai Bizottság Állandó Bizottságának tagjával, Liu Yunshannal találkozott, hogy a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatokat magasabb szintre emeljék.

 

Liu Yunshan 2016.10.05-én érkezett Budapestre, hogy 2 napos hivatalos látogatást tegyen hazánkban. Liu Yunshanelmondta, Kína nagyra értékeli a Magyarországgal való kapcsolatát, hozzátéve, hogy Magyarország keleti nyitás politikája és Kína "Egy Övezet, Egy Út" politikája új lehetőségeket nyitott az együttműködés fejlesztésére.

 

KKP, Orbán Viktor, Kína

Orbán Viktor Liu Yunshannal találkozott

 

Liu Yunshan kifejtette, hogy Kína azon fog dolgozni, hogy javítsa Magyarországgal való kapcsolatait számos területen, növelje a kölcsönös bizalmat, kiterjessze a gyakorlati együttműködést olyan területekre is mint például a kultúra, média, oktatás, sport, tudományos innovációk.
Liu Orbán Viktornak elmondta, hogy a két ország kormányzó pártjának mélyítenie kell a tapasztalatok megosztását a kormányzás területén, mivel mindkét fél célja a nemzeti reform és gazdasági fejlődés megvalósítása.

Xinhua/MCOnet