Kiemelt hírek

Őrült tempóban fejlődik a kínai IT-szektor

Őrült tempóban fejlődik a kínai IT-szektor

A kínai információtechnológia (IT) és internetgazdaság az elmúlt négy év alatt megduplázta a nyereségét, amely a javuló gazdasági környezetnek és a technológiai innovációnak köszönhető.

A pekingi ipari és információtechnológiai minisztérium jelentése szerint tavaly az IT és internetgazdasági ágazat Kínában lendületes növekedést vett, a vállalatok 2,6 ezer milliárd dollár bevételre tettek szert. Az elért eredmény több mint másfélszerese a 2012-es adatoknak, és évi 11,6 százalékos növekedésnek felel meg 2012 és 2016 között.

 

Őrült tempóban fejlődik a kínai IT-szektor

A kínai  IT és internetgazdasági ágazatban tavaly a vállalatok 1,3 ezer milliárd jüan nyereséget értek el

 

Az elektronikus készülékeket gyártó ágazat 9,5 százalékos, míg a szoftverfejlesztő ágazat 18,1 százalákos növekedést ért el, összesen megduplázták a 2012-ben elért éves nyereséget. A elektronikai készülékeket gyártó vállatok 10 százalékban járultak hozzá az ország bruttó hazai termékének növekedéséhez.

 

Őrült tempóban fejlődik a kínai IT-szektor

A lakossági fogyasztásban is egyre nagyobb szerepet játszik az informatika

 

Az ágazat fellendüléséhez hozzájárultak a technológiai innovációk, mint a virtuális valóság, az okostelevízók és drónok. Összességében elmondható, hogy az informatika egyre nagyobb szerepet játszik a lakosság mindennapi életében, így a fogyasztási szokásokban is. Kína célja, hogy 2020-ra elérjék a 6 ezer milliárd jüan éves forgalmat, tavaly 3,9 ezer milliárd jüant tett ki az internetes információfogyasztás forgalma.

 

/T.D.