Kiemelt hírek

Remekül kiegészíti egymást a CIPA és a befektetési szövetség

Remekül kiegészíti egymást a CIPA és a befektetési szövetség

A befektetési és együttműködési konferencián Kassai Róbert, miniszteri megbízott elmondta, hogy az együttműködés lényege a kölcsönös előnyösség, ám a bizalom is kiemelten fontos.

A Magyar-Kínai Új Befektetők Szövetsége, a China Investment Promotion Agency (CIPA) és Pest Megye Önkormányzata szervezésébenmeg tartott konferencián számos kínai vállalat vett részt, akik érdeklődnek a magyar befektetések és projektek iránt. Kassai Róbert kifejtette, a rendezvény célja, hogy a magyar vállalatok megismerjék a kínai cégeket, és szándékaikat. Két fejlesztési területet nevezett meg: a logisztikát és a tudományos együttműködést.

"Remekül kiegészíti egymást a CIPA és a befektetési szövetség"

 

"Mi a szellemi tőkét adjuk, a piac ismeretet és általában mindazt, ami Európában szükséges, viszont egy találmány megvalósítához, tovább fejlesztéséhez és piacra viteléhez anyagi forrás is szükséges, így mindkét fél számára előnyös az együttműködés" - fogalmazott a miniszteri megbízott. Hozzátette, hogy az ilyen és ehhez hasonló fórumok lehetővé teszik, hogy a felek megismerjék egymást, mivel a kölcsön bizalom ugyanúgy fontos az együttműködésben.

 

Az eddigi befektetők újabb lehetőségek után kutatnak

 

 

Szólt arról, hogy a CIPA és a Magyar-Kínai Új Befektetők Szövetség feladata igen hasonló. Míg a CIPA kormányzati szinten segíti elő a kínai tőke magyarországi megjelenését, addig a befektetési szövetség üzleti szinten segíti a kínai vállalatok munkáját. "A két szervezet nagyszerűen kiegészíti egymást" - hangsúlyozta Kassai Róbert. Hu Bifeng, a Magyar-Kínai Új Befektetők Szövetségének elnöke elmondta, hogy van már olyan partnerük, aki az egészségügy területén befektetett, és újabb lehetőségek után kutat, amelyre kiváló alkalom volt a fórum.

 

Egészségügy területén keresünk lehetőségeket

 

/T.D.