Kiemelt hírek

Továbbra is vezeti a kínai magáncégek toplistáját a Huawei

Továbbra is vezeti a kínai magáncégek toplistáját a Huawei

A Magyarországon is jelen levő Huawei informatikai, mobil távközlési berendezésgyártó és szolgáltató cég megőrizte vezető helyét a magántulajdonban lévő 500 legnagyobb kínai cég listáján.

Az Össz-Kínai Ipari és Kereskedelmi Szövetség (ACFIC) a magáncégek bevételei alapján állítja össze a listát. A Huawei tavalyi bevétele egy év alatt 15,7 százalékkal, 603,7 milliárd jüanra (88,8 milliárd dollár, 1 jüan forint) nőtt. Az ACFIC listájának ezüstérmese a háztartási eszközöket és berendezéseket forgalmazó Suning Group lett, amelynek a tavalyi bevétele 35 százalékkal, emelkedett. 

 

Továbbra is vezeti a kínai magáncégek toplistáját a Huawei

Az ACFIC a magáncégek bevételei alapján állítja össze a TOP 500-as listát

 

A kilenc legnagyobb kínai magáncég bevétele egyenként meghaladta a 300 milliárd jüant (44 milliárd dollár). A kilenc legnagyobb kínai magáncég a Huawei, a Suning, az Amer International, a JD.com, a Weiqiao Pioneering Group, a Legend Holdings, az Evergrande, a Gome Holdings és a Hengli Group. Az 500 vezető kínai magáncég tavalyi együttes bevétele 24,48 ezer milliárd jüan (3,6 ezer milliárd dollár) volt, 26 százalékkal több 2016. évinél.

 

MTI/T.D.