Kiemelt hírek

Elektromos Mustangot gyártottak Kínában

Elektromos Mustangot gyártottak Kínában

Végre elkészült Kínában az első tisztán elektromos Ford Mustang Mach-E SUV. Az autókat saját értékesítési csatornáin keresztül a Ford értékesíti.

A Changan Automobile és a Ford Motor Company közös vállalata a Changan Ford, melynek székhelye Csunkungban van. Az itteni gyártósorról gördült le az első elektromos Mustang Mach-E SUV.

A Ford kockázatot vállalt azzal, hogy a Mustang márkanevet bevonta a villanyautók gyártásába. A járművet 2019-ben mutatták be a nagyközönség előtt.

 


A Ford első elektromos autója a Mustang Mach-E

A modell összeszerelése két helyszínen fog zajlani: az amerikai és európai vásárlók számára Mexikóban, az ázsiai piacra pedig Kínában gyártják majd.

Az első autókat 2022-ben az Egyesült Államokba szállítják a megrendelők felé, utána 2023-ban az európaiak is hozzájutnak.  

Az autó előrendelését megnyitották, a kezdő ár 265.000 jüan. A Ford egy akciót indít azok számára, akik 2021. decemberig megrendelik a Mustang Mach-E autót. Amennyiben a vásárlók kifizetik a foglalót és aláírják a szükséges papírokat, a Ford kiterjesztett garanciát ad az autóra és az akkupakkra.

 

BG

Forrás: E-car, Villanyautósok
A képek YouTube