Kiemelt hírek

Rengeteg új munkahelyet teremthetnek a kínai fejlesztések

Rengeteg új munkahelyet teremthetnek a kínai fejlesztések

Nádasi Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Kínai Tagozatának elnöke közölte: a Kínával kötött megállapodás nyomán megvalósuló fejlesztések rengeteg új munkahelyet teremthetnek.

Nádasi Tamás az ötpontos terv kapcsán kiemelte: légiközlekedés nélkül nem működik az együttműködés. Jelenleg csak egy járat van Peking és Budapest között. Ezen túlmenően heti három járat lesz Budapest és Sanghaj között, de további lehetőségekről is tárgyalnak. A szakember szerint fontos lenne belső Kína, vagy dél Kína becsatolása. Nádasi Tamás szerint Magyarország egy logisztikai bázis is lehet. Úgy értékelt, ha kisebb összeszerelési üzemek is létesülnek, Magyarország logisztikai szempontból olyanná válhat, mint Dubaj.

 

Rengeteg új munkahelyet teremthetnek a kínai fejlesztések

Magyarország logisztikai szempontból olyanná válhat, mint Dubaj

 

A szakember kiemelte a vízügyi együttműködést is. Szerinte ennek azért van nagy jelentősége, mert Kína a vízügyben még nem jár az élen, Magyarországnak viszont ez komoly erőssége. A magyar tudást szeretnék exportálni kínai segítséggel - ismertette a szakember, aki szerint a migráció megelőzésében is segít, ha például afrikai országoknak vízügyi segítséget nyújt az ország.