Kína - Testvérvárosok

A kínai Yichun város Mátészalkával szeretne testvérvárosi kapcsolatot kialakítani

A kínai Yichun város Mátészalkával szeretne testvérvárosi kapcsolatot kialakítani

2012. július 9-én  Heilongjiang Tartomány magas szintű delegációja érkezett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe. Köztük volt Mr. Zhang Ye,   Yichun Önkormányzat alpolgármestere is, aki magyar testvérvárost szeretne felkutatni.

A kínai Heilongjiang Tartomány delegációja

2012. július 9-én  Heilongjiang Tartomány magas szintű delegációja érkezett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe

A kínai Heilongjiang Tartomány delegációjának tagjai voltak:

Mr. Li Jichun alelnök, Heilongjiang CPPCC Bizottság
Mr. Song Mingwen általános igazgató-helyettes Heilongjiang Külügyi Iroda
Mr. Zhang Ye alpolgármester,  Yichun Önkormányzat, Heilongjiang Tartomány
Mr. Wang Guijiang alelnök, Heilongjiang Mezőgazdasági Tudományos Akadémia
Mr. Wang Xiaohui elnök, Heilongjiang Áfonya Farm Biotechnológiai Társaság Co.,Ltd.
Ms. Bi Hua tolmács, Heilongjiang Külügyi Iroda

Mr. Zhang Ye, Yichun város alpolgármestere és Szabó István mátészalkai polgármester

Kovács Sándor  megyei alelnök fogadta a delegációt a Megyeházán, s bemutatta nekik a megye második legnagyobb városának, Mátészalkának a polgármesterét, Szabó Istvánt


Kovács Sándor a Szabolcs - Szatmár - Bereg Megyei Közgyűlés főállású alelnöke fogadta a delegációt a Megyeházán, s bemutatta nekik a megye második legnagyobb városának, Mátészalkának a polgármesterét, Szabó Istvánt. Mátészalka és Yichun város vezetői bemutatkoztak egymásnak és egy kézfogással pecsételték meg a kapcsolatukat. A tárgyalás során kiderült, hogy Yichunban is a mezőgazdaság dominál, akárcsak Mátészalkán, és kiemelkedő területnek számít az erdőgazdálkodási szakemberek képzése, ami az együttműködés alapja lehet.

Mr. Zhang Ye, Yichun város alpolgármestere és Szabó István mátészalkai polgármester

Mr. Zhang Ye, Yichun város alpolgármestere és Szabó István mátészalkai polgármester egy kézfogással pecsételte meg a kapcsolatukatA Heilongjiang tartományban található Yichun város alpolgármestere, Mr. Zhang Ye a találkozó után így nyilatkozott:

- Most szemtanúi lehettek annak, hogy hogyan alakul a gazdasági, egészségügyi és egyéb területen az együttműködés a két megye, és most már a két város között is.

Az itt megbeszélteket természetesen még formába kell önteni, de mindenképpen erre fogunk törekedni. A célunk olyan cserekapcsolatok kialakítása, amelyek mindkét város lakosságának érdekeit szolgálják.


Kovács Sándor a Szabolcs - Szatmár - Bereg Megyei Közgyűlés főállású alelnöke, valamint  Mr. Li Jichun Heilongjiang alelnöke is örömét fejezte ki a két város sikeres kapcsolatfelvételének ürügyén.


MCOnet-KT