Kína - Testvérvárosok

Hévíz komoly tartalommal kívánja megtölteni a testvérvárosi szerződéseit

Hévíz komoly tartalommal kívánja megtölteni a testvérvárosi szerződéseit

Xiao Qian, Kína magyarországi nagykövete nemrég beiktatása alkalmával hívta találkozóra a kínai piacon jelenlévő magyarországi szereplőket Budapestre, köztük a hazai önkormányzatok közül egyetlenként Hévíz városát.  Ezzel kapcsolatban kérdeztük Papp Gábor polgármestert.


Hévíz polgármestere, Papp Gábor- Mit gondol, miért Önök kaptak meghívást erre a megbeszélésre?
-  Meghívóink ezt egészen konkrétan fogalmazták meg: Hévíz, mint Budapest után a legtöbb kínai vendéget és ez elmúlt két évben közel 100 kínai delegációt fogadó város, valamint komoly kínai kapcsolatokkal, többek között testvérvárosi kapcsolattal is rendelkező település kapott invitálást és mutatkozhatott be prezentáció keretében a jelenlévő gazdasági és politikai szereplőknek, a hazai önkormányzatok közül egyedüliként.

- A testvérvárosi kapcsolatokat illetően mik hangoztak el?
- Beszámoltam városunk eddigi, keleti orientációjú kapcsolatairól, kiemelve: Hévíz már rendelkezik testvérvárosi megállapodással, melyet Guilin várossal írt alá az elmúlt évben, s beszámoltam arról is, hogy tárgyalásokat folytatunk Sanghaj Xuhui kerületével is hasonló kapcsolat kialakításáról.

XIAO Qian,


Fontosnak tartottam elmondani, hogy Hévíz komoly tartalommal kívánja megtölteni a testvérvárosi szerződéseit. Hévíz  orvos nagykövetei például már szerepeltek Guilin szaklapjaiban, városunkat fotótárlat keretében a közelmúltban mutatkozik be Shanghaiban, s gazdasági téren is komoly, elsősorban turisztikai jellegű együttműködésben is gondolkodunk.

- Mi történt a találkozón? Lesz-e ennek valamilyen folytatása?
- Határozott igen a válasz. Nagykövet úr jelezte, hogy a közeljövőben látogatást kíván tenni városunkban, látni szeretné ugyanis azt a magyarországi várost, melyről honfitársaitól már annyi dicséretet hallott. Az előzetes egyeztetések szerint e látogatásra még a nyár elejéig sor kerül.


MCOnet-KT