Kína - Testvérvárosok

Konferencia Budapesten: Központban a kínai-magyar testvérvárosi kapcsolatok

Konferencia Budapesten: Központban a kínai-magyar testvérvárosi kapcsolatok

A testvérvárosi, partnertelepülési kapcsolatok felélénkítését célozza az a konferencia, amelyet 2012.április 24-én rendez a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Kínai Külföldi Baráti Társaságok Szövetsége.

Nagykőrös


A II. Magyar és Kínai Önkormányzatok Partnerségi Konferenciájával kapcsolatban Czira Szabolcs, Nagykőrös fideszes polgármestere beszélt az MTI-nek még Kínában, amikor is a hétmilliós kelet-kínai Szucsou város 600 ezres lélekszámú központi (Vucsung) kerületének vezetőjével írt alá szándéknyilatkozatot a későbbi együttműködés reményében. A megállapodást csak akkor fogjuk véglegesíteni, ha komoly esély mutatkozik a konkrét gazdasági, üzleti kapcsolatokra - nyilatkozta a politikus.


Czira Szabolcs elmondta, érdeklődőként jelen lesz a konferencián, amellyel kapcsolatban elmondta: Vannak olyan testvértelepülések, amelyek nem is tudják egymásról, hogy "rokoni szálak" kötik össze őket, vannak tíz éve "nem bolygatott" kapcsolatok, és egyre több olyan van, amely életképes, hasznos..

perkátaA több évtizedes kínai kapcsolatai miatt egy egyértelmű, hogy jelen lesz a konfererncián Perkáta önkormányzata is.  Pavlicsek Zsolt, a település kínai kapcsolataiért felelős referense, aki Somogyi Balázs polgármesterrel érkezik a budapesti rendezvényre.


A kiírt program szerint tiszteletét teszi a Gödöllői Királyi Kastélyban megredezésre kerülő eseményen Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, Michl József, Tata polgármestere, Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Szabó István, Szolnok alpolgármestere, dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere is, akiknek szintén nagy tapasztalatuk van a kínai testvérvárosi kapcsolatok tekintetében.


-kt-