Kiemelt hírek

A Huawei Győrben hoz létre fejlesztési központot

A Huawei Győrben hoz létre fejlesztési központot

100 millió forinttal támogatja a kínai órásvállalat, a Huawei a győri Széchenyi István Egyetemen való Huawei Labor és Akadémia létesülését, mely 2016-ban valósul meg.

Az Akadémia létrehozásának a célja a hazai felsőoktatás versenyképességének növelése, közvetlen kapcsolat létrehozása az oktatás szereplői és az ipar (Huawei) között, gyakorlat- és piacorientált képzést biztosítva a résztvevőknek. A megállapodás szerint a Huawei a a győri Széchenyi István Egyetem Gépészmérnöki, Informatikai és villamosmérnöki Karán folyó távközlési- és infokommunikációs képzést támogatja közel 100 millió forinttal.

 

A 2016-ban létrejövő beruházásban a Huawei megosztja a legújabb, távközlési- és infokommunikációra vonatkozó oktatási anyagait, az egyetemi oktatóknak továbbképzést biztosít, ezen felül angol nyelvű szakmai előadásokat is indít.

 

Huawei, Győr, innováció

A Huawei Győrben hoz létre fejlesztési központot

 


Az Akadémia létesítése annak az öt évre szóló együttműködésnek a része, amelyről Szijjártó Péter, külgazdasági- és külügyminiszter jelenlétében a Széchenyi István Egyetem rektorhelyettese Komlósi László és a Huawei Technologies globális kormányzati kapcsolatokért felelős elnöke Jimmy Pang egyezett meg és írt alá megállapodást Pekingben a 4. Kína–Kelet-Közép-Európa Találkozót kísérően, azon Szijjártó Péter jelenlétében aláírt 2 milliárd USD értékű szerződések részeként, amelyeket kínai és magyar vállalatok kötöttek.

NFM/MCOnet