Kiemelt hírek

A jó minőségű magyar élelmiszerek iránt is érdeklődik Kína

A jó minőségű magyar élelmiszerek iránt is érdeklődik Kína

Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes a Kínai Ipari és Kereskedelmi Szövetség delegációjával folytatott tárgyalást, melyen elhangzott: a világ legnépesebb országa nyitott a magyar gabonafélék, az állati termékek és a bor importjára.

Farkas Sándor a kínai delegációnak hangsúlyozta: a magyar mezőgazdaság növekedése az uniós országok között az első háromban volt 2010 és 2017 között. Világszerte jelentős az érdeklődés a jó minőségű élelmiszerek iránt, a fogyasztói tudatosság növekedésével egyre nagyobb szerepe van a GMO-mentes termékeknek. Magyarország Európa egyik legnagyobb vetőmagtermelője, a hazánkban termesztett növények kiváló minőségűek, biztonságosak és GMO-mentesek. 

 

A kínai piac importra szorul elsősorban búzából, kukoricából és árpából

 

Hazánk rendelkezik a legtöbb termékcsoportra vonatkozó exportengedéllyel Kínába a közép-európai országok közül -  tette hozzá a miniszterhelyettes. Fan Youshan, a Kínai Ipari és Kereskedelmi Szövetség alelnöke kiemelte, hogy Kína is nyitott a mezőgazdasági együttműködésre. A kínai piac importra szorul elsősorban búzából, kukoricából és árpából, valamint az állati termékekre és a borra is nagy a kereslet. Kína a magyar agrárexport egyik legfontosabb ázsiai célországa. Magyarország idén a sanghaji Kína Nemzetközi Import Kiállítás díszvendégeként önálló agrárpavilonnal is bemutatkozott a kelet-ázsiai országban.

 

AM/T.D.