Kiemelt hírek

A kínai-magyar gazdasági és kulturális kapcsolatok erősítését szolgálja a China Brand Fair

A kínai-magyar gazdasági és kulturális kapcsolatok erősítését szolgálja a China Brand Fair

Június elején került sor a China Brand Fair kínai beszállítói kiállításra és fórumra, - korábban China Smart Expo -, amelyet  a Kínai Kereskedelmi Minisztérium (MOFCOM), társszervezőként a minisztérium Kereskedelemfejlesztési irodája (TDB), valamint a CECZ Közép-európai Kft. (Central-European Trade and Cooperation Zone)  és a Magyar-Kínai Gazdasági Kamara szervezett.

A közép-kelet-európai régió legnagyobb kínai üzleti fórumán közel 330 kiállító vett részt, melyek 15 iparágat képviseltek, és további több száz ínai cég termékeit kínálták. Jing Hong, a Kínai Kereskedelmi minisztérium Kereskedelemfejlesztési Irodája Vezérigazgató-helyettese köszöntőjében Hszi Csin-pinget, a kínai népköztársaság elnökét idézve kiemelte: két ország közötti kapcsolat nélkülözhetetlen alapja a barátság.

 

 

Véleménye szerint a Konfuciusz Intézetek is hozzájárulnak a kapcsolatok fejlesztéséhez, hiszen Magyarországon már öt intézetben lehet ismerkedni a kínai kulturával. "Szeretnénk ha tovább erősítenénk ezt a kulturális kapcsolatot, sőt a gazdaság-kereskedelmi együttműködés erősítéséhez is hozzájárul" - fogalmazott. Interjú keretében elmondta, hogy az eddigi kiállításokon inkább a termékekre helyeződött a hangsúly, viszont most már a márkákat akarják népszerűsíteni. Ennek érdekében idén különböző programok is kapcsolódtak a kiállításhoz, többek között  Shandong Tartomány konyhaművészetének bemutatására is sor került.

 

 

China Brand Fair rendezvényen megjelenő cégeknek lehetőségük volt bemutatni az exportra szánt termékeiket, a fórum ezzel is segíti a vállalkozások külföldi piacralépését. Az importálni szándékozó kínai cégek képviselői 8 közép-kelet-európai ország 60 kiállítójának termékeit ismerhették meg a kiállításon. A kiállítással egyidejűleg üzleti konferenciákat is rendeztek, valamint megtekinthető volt a a Konfuciusz szülőföldje - Shandong Tartomány Kultúrája című kiállítás.