Kiemelt hírek

A magyarországi gyártást legmagasabb technológiai színvonalra emeli a Huawei és a Borsodchem

A magyarországi gyártást legmagasabb technológiai színvonalra emeli a Huawei és a Borsodchem

A két legnagyobb magyarországi kínai befektető, a Huawei Technologies és a Wanhua-Borsodchem stratégiai megállapodást kötött a magyarországi gyártás legmagasabb technológiai színvonalra emeléséről.

A megállapodás értelmében a Wanhua regionális gyártása technológiai színvonalának legmagasabb szintre emelése és működésének fejlesztése érdekben Magyarországon hozza létre regionális infokommunikációs központját. A világpiacon élvonalbeli kínai vállalatok együttműködése egyúttal meghonosítja a big-data és a felhő alapú technológián, valamint a gépek közötti kommunikáción alapuló legmodernebb gyártástechnológiát, a "negyedik ipari forradalmat" is a régióban.

A megállapodást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Chen Xiaojun, a Kínai Népköztársaság Nagykövetéségnek ideiglenes ügyvivője jelenlétében Ding Jiansheng, a Wanhua csoport vezérigazgatója és Cheng Weifeng, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója látta el kézjegyével csütörtökön Budapesten.

A Huawei élvonalbeli termékeket és megoldásokat fog biztosítani a Wanhua-BorsodChem számára annak érdekében, hogy fontos lépéseket tegyenek az intelligens gyártás területén, és közösen elérjék üzleti fejlődési céljaikat - jelentette ki a szerződés alkalmából Cheng Weifeng, a Huawei Technologies Hungary vezérigazgatója.

 

Borsodchem, Wanhua, keleti nyitás

A magyarországi gyártást legmagasabb technológiai színvonalra

emeli a Huawei és a Borsodchem

 

A Wanhua regionális infokommunikációs központjának Magyarországra telepítésével üzemei és ellátó hálózatának hatékonyságát, a csoport nemzetközi versenyképességét, valamint hosszú távú fenntartható fejlődését kívánja biztosítani - mondta el Ding Jiansheng.

A Wanhua, mint a legnagyobb magyarországi kínai befektető és a Huawei, mint a második legnagyobb az együttműködés alkalmából megerősítette elkötelezettségét magyarországi társadalmi szerepvállalásuk folytatása mellett a szakemberképzés terén.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a két nemzetközi élvonalbeli kínai nagyvállalat Magyarország iránti elkötelezettségét méltatva rámutatott, hogy stratégiai együttműködésük nem csak gazdasági, de politikai szempontból is jelentős tény, hiszen a keleti nyitás politikájának az eredményességét igazolja.

A keleti nyitás nem jelenti a hagyományos kapcsolatok felrúgását és főleg nem csak a magyar export promóciójáról szól - hangsúlyozta. "Az a felismerés vezérelte, hogy megváltozott a világban a tőke mozgása és intenzitása" - fogalmazott. Kifejtette, hogy miközben néhány éve még nyugatról keletre helyezték át beruházásokkal a termelést, manapság már egyre inkább a sikeres keleti fejlett technológiai vállalatok helyezik át költségeik csökkentése érdekében Európába termelési kapacitásukat.

"Célunk az, hogy azok a távol-keleti sikercégek, amelyek Európába akarnak települni, Magyarországban gondolkodjanak" - fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter. Chen Xiaojun, a Kínai Népköztársaság Nagykövetségének ideiglenes ügyvivője pedig elmondta, hogy Kína Magyarországot tekinti egyik legmegbízhatóbb partnerének az EU-ban.

MTI/MCOnet