Kiemelt hírek

Akár 70 százalékos is lehet az Európába irányuló kínai turizmus

Akár 70 százalékos is lehet az Európába irányuló kínai turizmus

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sanghaji megbeszélései után közölte: Kína a világ legnagyobb turistaküldő országává vált, az ötéves előrejelzések szerint pedig az Európába irányuló kínai turizmus 70 százalékkal fog bővülni, ráadásul a kínaiak a legtöbbet költő turisták.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a turisztikai fejlesztéseknél elsődleges kérdés a közvetlen légi összeköttetés. Kínából Magyarországra jelenleg csak egy városból, Pekingből lehet közvetlenül repülni, azonban jövő nyártól a világ hetedik legnagyobb légitársasága, a China Eastern várhatóan heti négy alkalommal közvetlen repülőjáratot indít Sanghaj és Budapest között. 

 

Akár 70 százalékos is lehet az Európába irányuló kínai turizmus

Jövő nyártól a China Eastern várhatóan heti négy alkalommal közvetlen repülőjáratot indít Sanghaj és Budapest között

 

A Magyarországra irányuló kínai turistaforgalom így is jelentős mértékben, az idei első nyolc hónapban 14 százalékkal nőtt, és az év végéig szóló előrejelzések szerint 250 ezernél is több turista jön majd Kínából Magyarországra - közölte a miniszter. Rámutatott ugyanakkor, hogy Csehország esetében ez a szám meghaladja a félmilliót, a különbség oka pedig az, hogy míg Prágába három, addig Budapestre csak egy kínai városból lehet közvetlenül repülni.

A China Eastern Sanghaj-Budapest járata viszont nagy mértékben növeli majd a kínai turistaforgalmat Magyarország irányába, és lehetőséget ad arra, hogy a két ország közötti kereskedelmi forgalom tovább nőjön.