Kiemelt hírek

Akkucserélő hálózatokat gyártanak - Kínai összeszerelő-üzem lesz Biatorbágyon

Akkucserélő hálózatokat gyártanak - Kínai összeszerelő-üzem lesz Biatorbágyon

A Pest megyei városban lesz a NIO új összeszerelőüzeme - Az elektromos autóiról és akkucserélő állomásairól ismert kínai autógyártó a CTP biatorbágyi logisztikai parkjában alakítja ki új üzemét.

Biatorbágyon lesz a NIO új összeszerelőüzeme - a CTP Management Hungary Kft. biatorbágyi logisztikai parkjában alakítja ki új összeszerelő üzemét a kínai autógyártó, mely elektromos autóiról és akkucserélő állomásairól híres.

Itt gyártják majd az az akkumulátorcserélő hálózatok állomásait az európai piacon nemrég megjelent márka intelligens járművei számára.

Ez igazi újdonság az e-autózás világában, mely lényegesen mérsékeli az autó akkumulátorának a feltöltési idejét.

Kínai összeszerelő-üzem lesz Biatorbágyon

Kínai összeszerelő-üzem lesz Biatorbágyon

A NIO 2022 júliusában költözött be a CTPark Budapest West 10 ezer négyzetméteres csarnokába, ahol olyan akkumulátorcserélő állomások készítését kezdi meg, amelyekkel hozzávetőleg egy hagyományos tankolás idejére rövidíthető az elektromos autók 100 százalékos feltöltése.

A NIO által fejlesztett Battery Swap Station nem a már lemerült akkumulátort tölti fel, hanem egy feltöltöttre cseréli azt. A speciális folyamat professzionális megvalósítását teszik lehetővé ezek a szerkezetek.

A Biatorbágyon készült állomásokból építik majd ki a teljes európai hálózatot.

A gyártócsarnok személyre szabott lesz. Az egyedi átalakítás már elkezdődött, várhatóan ősszel nyit a gyár.

A csarnok különlegessége, hogy nagy teherbírású daruk is vannak benne.

A NIO részére többféle átépítést kezdett meg az ipari ingatlanfejlesztő- és kezelő CTP Management Hungary Kft: többek között intelligens beléptetőrendszert, speciális, cégre szabott tűzvédelmi rendszert alakítanak ki, egyedi felülvilágítókat építenek be a tetőszerkezetbe, a parkolókban elektromos autótöltő állomásokat hoznak létre, az udvaron pedig egy bemutató akkumulátorcserélő állomás (azaz a battery swap station) is létrejön majd.

B.A.