Kiemelt hírek

Átadták a ChinaCham Kiválósági Díjat

Átadták a ChinaCham Kiválósági Díjat

Ünnepélyes keretek között került átadásra a ChinaCham Magyar-Kínai Gazdasági Kamara ChinaCham Kiválósági Díja, melyet idén Ipolyi Éva tolmács vehetett át.

A 2012-ben megalakult a ChinaCham legfontosabb célja a kis- és középvállalkozások részére olyan szolgáltatást biztosítani, amelyek segítségével hatékonyan képesek a Kína és Magyarország közötti üzleti lehetőségeiket feltérképezni, megtalálni, létrehozni és működtetni. A kiválósági díjat 2018-ban hozták létre, azon természetes és jogi személyeknek akik a magyar-kínai kapcsolatok, kiemelten a gazdasági kapcsolatok terén, szakmai, közéleti és társadalmi területén kiemelkedő munkát végeztek, hosszú időn keresztül elismerésre méltó tevékenységet folytattak, példamutató módon járultak hozzá a magyar-kínai kapcsolatok javításához.  

 

 

Ipolyi Éva 1991-ben Pekingben szerezte meg diplomáját, azóta segíti munkájával a magyar-kínai kapcsolatok fejlődését, tolmácsolva magas szintű állami delegációknak, vagy üzletembereket segítve tárgyalásokon. Az ünnepségen Pető Ernő, a ChinaCham elnöke így fogalmazott: "a díjat olyan személy kapta, aki a szakmai tudása mellett becsületes, megbízható, hatalmas munkabírású. Olyan személy, aki önzetlen, stabil, nagylelkű, figyelmes. Olyan személy, akinek tevékenysége politikai, diplomáciai, gazdasági tárgyalások sikerét, vagy esetleges kudarcát is nagymértékben befolyásolja. Precíz munkája, megbízhatósága komoly szakmai hírnevet szerzett részére." 

 

 

Ipolyi Éva megköszönve a méltató szavakat, így fogalmazott: "szívvel-lélekkel végzem a munkámat, a kínai-magyar kapcsolatok a szívügyem. (...) Örülök, hogy a  tolmácsolási szakma a díjamon keresztül fényesebb szerepkört kapott; igyekszem megszolgálni az elismerést!". Mottója: "válassz olyan munkát, amit szeretsz csinálni, és soha életeben nem kell dolgoznod!" (Konfuciusz)