Kiemelt hírek

Az Airbus Kínában terjeszkedik

Az Airbus Kínában terjeszkedik

A kínai Csengtu városában tervezi az Airbus első "életciklus" szolgáltatási centrumát létrehozni.

Az Airbus szándéknyilatkozatot írt alá Csengtu városával és a Tarmas Aerosave vállalattal azzal kapcsolatosan, hogy létrehozzanak egy "életciklus" szolgáltatási központot.


Szétszerelik a régi repülőket

A projekt megvalósítása hozzájárul a légiközlekedés fenntarthatóságához, hiszen az Airbus támogatja a körforgásos gazdaságot. A kínai központtal tovább gyarapodik az Airbus szolgáltatásainak köre és illeszkedik Kína "Zöldipar" stratégiájához.

Kínában a következő 20 évben egyre több repülőgépet vonnak majd ki a forgalomból. Az Airbus célja, hogy minél jobb helyzetbe kerüljön az újrahasznosított termékekkel kapcsolatos termékek piacán.

Az együttműködés részleteiről szóló részletes megállapodás 2022 közepén kerül aláírásra, viszont az üzemet 2023 végén nyithatják meg, mely 690 ezer négyzetméterén 125 repülőgép tárolására lesz alkalmas.

A Tarmas Aerosave 15 éves tapasztalattal rendelkezik a repülőgépek környezetbarát szétszerelésében. Az új létesítményben lesz helye a Satair-nak, az Airbus leányvállalatának, amely cég felvásárolja a régi repülőket, értékesíti és leszállítja az elhasználódott alkatrészeket, megteremtve általa az életciklus szolgáltatásokat.

 

BG

Forrás: Üzletem

Képek:illusztrációk