Kiemelt hírek

Az AliExpress más országos kiskereskedői előtt is megnyitja felületét

Az AliExpress más országos kiskereskedői előtt is megnyitja felületét

Kína egyik legnagyobb technológiai vállalata, az Alibaba csoport változtat leggyorsabban növekvő üzletága, az online kiskereskedelmi piacteret működtető AliExpress üzleti modelljén, és megnyitja felületét más országok kiskereskedői előtt is.

Trudy Dai, az Alibaba nagykereskedelemért felelős igazgatója a Financial Times című brit gazdasági napilapnak elmondta: a 2010-ben alapított AliExpress a külföldi vásárlókra koncentrál, és korábban csak kínai vállalatoknak nyújtott biztonságos felületet ahhoz, hogy termékeiket egyéni felhasználóknak értékesítsék a világ több mint 150 országában. Az eladók függetlenek, az AliExpress csak a felületet biztosítja, és az amerikai Amazonhoz hasonlóan szinte bármit meg lehet rajta vásárolni.

 

 Az AliExpress más országos kiskereskedői előtt is megnyitja felületét

A 2010-ben alapított AliExpress az Alibaba leggyorsabban növekvő részlege közé tartozik

 

Az üzleti modell megváltoztatásának köszönhetően az idei évtől kezdve más országok kiskereskedői is kínálhatják portékájukat az AliExpress platformján szerte a világon. Elsőként négy ország, Oroszország, Törökország, Olaszország és Spanyolország kis- és középvállalkozásainak képviselői regisztrálhattak és kezdhették meg termékeik értékesítését. Az év hátralévő részében további országok csatlakozhatnak hozzájuk.