Kiemelt hírek

Az XPeng újabb villanyautója rendelhető elő Európában

Az XPeng újabb villanyautója rendelhető elő Európában

Az XPeng P5-ös elektromos szedánja előrendelhetővé vált Európában.

Az XPeng eddig két villanyautóval lépett az európai piacra, a G3 crossoverrel és a P7 szedánnal, azonban most a P5-ös modell válik előrendelhetővé.

Az XPeng 4 európai országban teszi lehetővé az előrendelést: Dániában, Hollandiában, Norvégiában és Svédországban. A cég új bemutatószalont is nyit Amszterdamban a stockholmi XPeng Exprerience Store-t követően.


5 férőhelyes az elektromos autó

Az XPeng P5-ös szedánja 5 férőhelyes lesz. Az elsőkerékhajtású, 155 kW teljesítményű kocsi akkumulátora 66 kWh elektromos energia tárolására lépes, amellyel 465 kilométer távolságot képes megtenni.

A villanyautót XPILOT vezetéstámogató rendszeregyüttes 2.5-ös változatával látták el, de a vásárlók kérhetik 3,5-ös verzióval, két duplaprizmás autóipari LiDAR egységgel. A P5-ös szedán központi képernyője 15,6 colos átmérőjű, amelyen Xmart operációs rendszer fut, a kormány mögött pedig 12,3 colos digitális kijelzőklaszter található.

A kocsi tesztvezetésére 2022 áprilisától van mód, a megrendelt P5-ös szedánokat pedig az év utolsó negyedében szállítják ki.

 

BG

Forrás: Villanyautósok

Képek: YouTube