Kiemelt hírek

Az innováció területén is együttműködés kezdődik

Az innováció területén is együttműködés kezdődik

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter innovációs együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Miao Wei kínai ipari és információs technológiai miniszterrel Sanghajban.

A Kínai Nemzetközi Import Expó keretében került sor magas szintű találkozóra az innovációért felelős magyar és kínai minisztériumok első számú vezetői között. A tárcaközi szándéknyilatkozatban foglaltak szerint az aláírók felismerték az innovációs politika kulcsszerepét Magyarország és Kína sikeres fejlődésében és jólétében. A két fél közös megoldásokat keres a globális, regionális és helyben jelentkező ipari és társadalmi kihívások kezelése érdekében, ösztönözve a jobb hozzáférést a high-tech ipari fejlesztésekhez és előremutató technológiákhoz.

 

Az innováció területén is együttműködés kezdődik

A kétoldalú kapcsolatok egyik fő területe az infokommunikációs technológiák

 

A kétoldalú kapcsolatok fő területei elsősorban a környezettudatos közlekedési rendszerek és az infokommunikációs technológiák, kifejezetten az 5G hálózatok, a nagyteljesítményű számítástechnika, az okosotthonok és a mesterséges intelligencia. Az együttműködés egyebek mellett a know-how és jó gyakorlatok cseréjére, a magyar és kínai szereplők közötti partnerségek és hálózatok ösztönzésére, a közvetlen szakmai és üzleti kapcsolatok elősegítésére terjedhet ki az ipari kutatás-fejlesztés és innováció terén.

 

ITM/T.D.