Kiemelt hírek

Baby boom várható Kínában

Baby boom várható Kínában

Miután a kínai korány tavaly életbe léptette a kétgyermekes politikát, melynek eredményei már most láthatóak.

 

Liu Lihua a Shenzheni Terhes és Gyermekgondozó Egészségközpont vezetője így nyilatkozott: 45 ágyunk van a szülészet ötödik részében és 30 pótágyat kellett betennünk, ez áprilisban kezdődött, míg a szülési "szezon" általában augusztusban vagy szeptemberben kezdődött régebben."
2016 a majom éve Kínában, ami a 12 állatövi jegy egyike, és a majom évében született gyermekeket okosnak és magabiztosnak tartják, ez a szülési hajlandóságot is befolyásolja.

 

Kína, kétgyermekes politika

Baby boom várható Kínában

 

Az új politika kapcsán az elkövetkezendő 5 évben évente 3 millióval több gyermekre számítanak, ami összesen 21 millió újszülöttet jelent. Ez tovább növeli az újszülöttenkénti kiadásokat is, ami általában 16 ezer RMB, így az új csecsemőkkel ez évi 50 milliárd RMB lesz (több mint 7 milliárd USD), ami a fogyasztó piac élénkítését is jelenti.

A 28 cégből, ami újszülöttekkel kapcsolatos termékeket és szolgáltatásokat nyújt 21 már közzétette az első féléves pénzügyi adatait, amiből 7 cég 100%-os profit növekedést és 3 cég 300%-os növekedést produkált.

 

RMRB/MCOnet