Kiemelt hírek

Budapest-Kína: megérkezett az első teherszállító vasúti járat

Budapest-Kína: megérkezett az első teherszállító vasúti járat

A Budapesti Szabadkikötőbe érkezett meg az első közvetlen teherszállító vasúti járat Kínából az EKOL Logistics Kft. szervezésében több mint 1 millió dollár értékű rakománnyal.

A 650 méter hosszú tehervonat 41 konténerében ruházati, acél, elektronikai és játék rakomány 17 nap alatt ért Budapestre Kína legtávolabbi pontjáról, a Jivu nevű településről több mint 10 ezer kilométert tett meg. Tuan Csie-lung, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövete a vonat fogadásakor hangsúlyozta, hogy a hosszú múltra visszatekintő magyar-kínai kapcsolatok történelmileg a legjobb időszakban vannak, a kereskedelmi és emberi együttműködés is folyamatosan javul a két ország között. 

 

Megérkezett az első közvetlen teherszállító vonat Kínából a Budapesti Szabadkikötőbe

Csou Hszin-csien, a kínai nagykövetség kereskedelmi attaséja, Molnár Tamás, a Nemzetgazdasági Minisztérium vámszakmai és nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára, Tuan Csie-lung, Kína budapesti nagykövete, Nagyné Hertelendy Andrea, az Ekol Logistics Kft. humánerőforrás vezetője és Kovács Ákos, az Ekol Logistics Kft. ügyvezető igazgatója az első áruszállító vonat érkezésekor

 

A kétoldalú kereskedelmi forgalom tavaly elérte a 8,9 milliárd dollárt és több mint 170 ezer kínai turista látogatott Magyarországra. A direkt vasúti járat új mérföldkő és szimbólum a két ország együttműködésében, amely fontos szerepet játszik majd a kétoldalú áruforgalomban. A szállítási idő csökkentésével több kínai üzletembert és beruházót hoz majd Magyarországra, és arra is szolgál, hogy egyre több jó minőségű magyar mezőgazdasági termék érkezzen Kínába - mondta a nagykövet.

 

/T.D.