Kiemelt hírek

Chen Xiaojun beszéde az Ősi Tudás, Új Utakon konferencián

Chen Xiaojun beszéde az Ősi Tudás, Új Utakon konferencián

2015. október 29-én az Emberi Erőforrások Minisztériuma szervezésében megrendezésre került az "Ősi Tudás, Új Utakon – Megújuló Hagyományos Kínai Gyógyászat Magyarországon" elnevezésű konferencia, melyen Chen Xiaojun, a Kínai Nagykövetség ideiglenes ügyvivő asszonya is részt vett és beszédet mondott.

Chen Xiaojun ideiglenes ügyvivő asszony elmondta, hogy a kínai gyógyászat a kiváló hagyományos kínai kultúra fontos része, ami Magyarországon már több évtizedes hagyománnyal rendelkezik, és a helyi lakosság széles körben való elismerésének örvend. A kínai-magyar kapcsolatok a gyors fejlődés szakaszába léptek, és fontos, új lehetőségek előtt áll együttműködésünk. A kínai fél értékeli a magyar kormány erőfeszítéseit a hagyományos kínai gyógyászat Magyarországon való fejlesztésében, és támogatja, hogy a két fél együttműködése révén létrejöjjön a hagyományos kínai gyógyászat közép- és kelet-európai központja.

 

Chen Xiaojun ideiglenes ügyvivő asszony beszéde

 

Ideiglenes ügyvivő asszony elmondta továbbá, hogy az „Ősi tudás, új utakon" cím jól mutatja a magyarországi kínai gyógyászat fejlődésének fényes jövőjét, és reményét fejezte ki, hogy a két oldal közös erőfeszítéseinek nyomán a magyarországi kínai gyógyászat dinamikusan fog fejlődni, ami mind a magyar nép, mind a környező országok népeinek javára válik.

 

Chen Xiaojun ideiglenes ügyvivő asszony interjúja

 

Chen Xiaojun interjújában kifejtette, hogy a kínai hagyományos kultúra nagyon élő, jó pár ezer éves múltra tekint vissza, a hagyományos kínai orvoslás a kínai kultúrában rendkívül fontos szerepet foglal el. Elmondása szerint úgy is fogalmazhatunk, hogy az idők folyamán bizonyította hatékonyságát, igencsak megéri elterjeszteni. Az egész világon megjelent egy új trend, miszerint egyre többen fordulnak a hagyományos kínai orvosláshoz egészségmegőrzés céljából. 

Chen Xiaojun kiemelte, hogy Magyarországon a kínai gyógyászat már 30 éve jelen van, a magyar emberek bizonyára örömmel fogadják és elismerik a kínai gyógyászatot. Az elmúlt 1-2 évben a magyar kormány különös hangsúlyt fektetett a kínai orvoslás fejlesztésébe, a hagyományos kínai gyógyászat űzésével kapcsolatban törvényeket és rendelkezéseket hozott, ezzel a kínai gyógyászat egészséges magyarországi fejlődésének alapjait fektették le.


Ezek alapján úgy gondoljuk, hogy az, hogy Magyarország ma bejelentette a javaslatait és létrehozott egy ilyen szakmai fórumot
az nagyban elősegíti a hagyományos kínai orvoslás magyarországi fejlődését, minannyian nagyra értékeljük ezt a mai eseményt - tette hozzá.

 

Nagykövetség/ MCOnet