Kiemelt hírek

Egyre több magyar termék tör be a kínai piacra

Egyre több magyar termék tör be a kínai piacra

A Sanghaji Főkonzulátus és a Ningbo-i KKE-Kína Kereskedelmi és Befektetési Kiállítás közös erőfeszítése és az általuk szervezett Magyar-Kínai Üzleti Fórum révén újabb magyar élelmiszeripari termékek debütáltak Kínában.

 

Kína köztudottan élénk érdeklődést mutat a külföldi élelmiszeripari termékek iránt, mivel azok nem csak minőséget, de magasabb élelmiszerbiztonsági előírásoknak való megfelelést jelentenek.

Magyar termékek a kínai piacon

Egyre több magyar termék tör be a kínai piacra

A kínai Cityshop kínálata két magyar termékkel bővült, mely a Sanghaji Magyar Főkonzulátus külgazdasági szakdiplomatája és a Cityshop vezetősége tárgyalásainak eredményeképpen kerülhetett fel a polcokra. A Szegedi Paprika kacsa- és libamáj pástétomait és a Szentkirályi Disney gyerekpezsgőit a Magyar-Kínai Üzleti Fórum ismerték meg, amelyek júliusban már az üzletlánc polcaira is felkerültek.

Kína export, magyar termékek

A Szentkirályi Disney gyerekpezsgői már a polcokon van

A Cityshop Sanghaj egyik legszínvonalasabb élelmiszeripari üzletlánca, melynek portfóliójában több mint 15 000 termék szerepel. Az árucikkek 80%-át tengerentúli országokból importálják, Sanghajban 10, Pekingben 2, ill. Nanxiang-ban 1 üzlettel vannak jelen.

A Cityshop vezetőségével jelenleg is több árucikkről folyik az egyeztetés, hamarosan még több magyar termék kerülhet a polcaikra, köztük kiváló minőségű magyar borok is.

 

Sanghaji Konzulátus/ MCOnet