Kiemelt hírek

Élesedő verseny a kínai okostelefon piacon

Élesedő verseny a kínai okostelefon piacon

Egyre szorosdik a verseny Kína okostelefon piacon, ugyanis a Xiaomi és a Huawei is egyre nagyobb darabot akar kiszakítani magának a kínai piacon. A fokozódó verseny jele az is, hogy a Xiaomi és a Huawei ugyanazon a napon mutatta be legújabb okostelefonját.

A Xiaomi kedden egy 6,44 colos okostelefonnal mutatkozott be. A pekingi cég a Mi sorozat és az olcsóbb RedMi mellett ezzel egy harmadik szériát indított útjára. A most bemutatott phablet neve Mi Max, május 17-én kezdik el árusítani 1499 és 1999 jüan közötti áron. A Xiaomi olcsón kínál nagy tudású telefonokat. Az elmúlt öt évben megjelentetett legtöbb telefonja körülbelül 2000 jüan (kb. 300 amerikai dollár) volt, vagyis sokkal olcsóbb, mint az iPhone vagy a Samsung telefonjai.

 

Xiaomi, okostelefon, Kína, verseny

Élesedő verseny a kínai okostelefon piacon

 

Alig néhány órával a Xiaomit követően mutatta be a Huawei a Honor sorozat új modelljét. A Honor V8 kétkamerás okostelefon drágább a vetélytársánál, a legolcsóbb változata is 2299 jüan. A Huawei a P és a Mate sorozat prémium kategóriás telefonjaival szeretne a piacon érvényesülni.

Az idei év első negyedében a Huawei 16,6 millió, a Xiaomi pedig 12,8 millió okostelefont adott el.

 

CRI/MCOnet