Kiemelt hírek

Előtérben a hagyományos kínai gyógyászat

Előtérben a hagyományos kínai gyógyászat

Shannxi tartományból látogatott el egy hatfős delegáció a Józsefvárosban működő Magyar-Kínai Integrált Orvosi Gyógyítói Központba (Benyovszky Központ) a magyar-kínai orvosi-egészségügyi kapcsolatok erősítésének jegyében.

A küldöttséget Egry Attila alpolgármester és G. Németh György, az orvosi központ igazgatója fogadta, majd bemutatták a kerület egészségügyi és egészségügyi dolgozókat képző intézményeket. „Az orvoslás során azt tapasztaljuk, hogy az emberek nyitottak a különböző gyógyító technikák iránt, ezért a Benyovszky Orvosi Központtal együttműködve azon dolgozunk, hogy ez minél több ember számára elérhető legyen a hagyományos kínai orvoslás” - fogalmazott az alpolgármester.

 

Shannxi tartományból látogatott el egy hatfős delegáció a Benyovszky Központba

Shannxi tartományból látogatott el egy hatfős delegáció a Benyovszky Központba

 

A delegációt Kong Qun, a Shaanxi tartomány Hagyományos Kínai Orvosi Intézetének vezető igazgatója vezette, látogatásuk célja pedig, hogy minél több területen együttműködjenek a magyar egészségügy szakembereivel és intézményeivel. Elhangzott, hogy a két ország közötti egészségügyi kapcsolat mérföldköve lesz a Semmelweis Egyetem Szentkirályi utcába tervezett új épülete, amelyben helyet kap a hagyományos kínai orvoslás is.

 

Shannxi tartományból látogatott el egy hatfős delegáció a Benyovszky Központba

A delegációt Kong Qun, a Shaanxi tartomány Hagyományos Kínai Orvosi Intézetének vezető igazgatója vezette

 

A Benyovszky Orvosi Központot vezető G. Németh György a vendégeknek elmondta, hogy a névadó Benyovszky Móric világutazó kalandozásai során Kínában is megfordult. Beszámolt arról is, hogy négy éve indítottak el egy programot, amelynek eredményeként ma már négy kínai munkatárs is dolgozik az intézményben.

Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság