Kiemelt hírek

Erdélyi Zsuzsanna: "eredményeink bizonyítják majd, hogy jó helyre került a támogatás"

Erdélyi Zsuzsanna:

Erdélyi Zsuzsanna, a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium igazgatója megköszönte a Bank of China húsz millió forintos támogatását, majd hangsúlyozta: "jó helyre került, ezt eredményeink fogják bizonyítani".

Beszédében elmondta, hogy a 2016/2017-es tanév nagy és pozitív változásokkal indulhatott meg: "a magyar állam jelentős támogatásával egy teljesen felújított épületben kezdődhetett meg a tanítás, valamint elindult a négy évfolyamos gimnáziumi képzés, ezáltal lehetővé vált, hogy diákjaink 6-tól 18 éves korig tanulhatják intézményünkben a kínai nyelvet".

 

Erdélyi Zsuzsanna köszönetet mondott a Bank of China vezetésének, a kínai nagykövetségnek és a külügyminisztériumnak

 

Kiemelte, hogy a fejlesztések megvalósításához a kínai kormány is jelentős támogatás nyújt; biztosítja a középfokú oktatáshoz szükséges tankönyveket és a megfelelő képzettségű kínai nyelvtanárokat. "Régi álma az intézménynek a kínai nyelv magas szintű oktatását biztosító nyelvi labor kialakítása. A Bank of China célzott, 20 millió forintos támogatásával ez az álom még ebben a tanévben valóra válik" - fogalmazott az intézményvezető.

 

/T.D.