Kiemelt hírek

Hatalmas beruházásra készül a kínai Tencent

Hatalmas beruházásra készül a kínai Tencent

Hatalmas beruházásra készül a kínai Tencent technológiai óriásvállalat, hogy új technológiai infrastruktúrát fejlesszen ki a következő öt évben.

A Tencent egyik részlegvezetője, Tang Tao-seng arról számolt be, hogy a vállalat 500 milliárd jüant (70 milliárd dollár) készül egyebek mellett felhőalapú számítástechnikai, mesterséges intelligencia és kiberbiztonsági fejlesztésekre fordítani. Tang továbbá blockchain, szerver, big data központ, szuperszámítógép központ, dolgok internete (IoT) operációs rendszerek, ötödik generációs (5G) hálózatok, kvantumszámítással kapcsolatos fejlesztéseket sorolt fel a beruházás részeként.

 

Hatalmas beruházásra készül a kínai Tencent

 

A bejelentés röviddel azt követően született, hogy a kínai kormányzat áprilisban "új infrastruktúrát" célzó befektetéseken alapuló modernizációt tűzött ki célként, növelve a keresletet a vállalati szoftverekre és a felhőalapú szolgáltatásokra. Az 5G hálózatok terén a Tencent már létrehozott egy kutatóközpontot, ahol az 5G környezetben működő technológiai innovációval és applikációk tesztelésével foglalkoznak. A vállalat emellett bejelentette, hogy kidolgozták az első olyan szervert, amely teljes mértékben a Tencent saját szellemi tulajdonának számít.

 

MTI/T.D.