Kiemelt hírek

Intelligens parkolás a ZTE közreműködésével

Intelligens parkolás a ZTE közreműködésével

Szentendrét, mint a művészetek városát tartják számon, ugyanakkor a vezető technológiák alkalmazásában is élen jár. Az országban elsőként itt létesítettek mobil árvízvédelmi falat 330 méter hosszúságban, és most szintén elsőként valósult meg az intelligens parkolás a ZTE Group segítségével.

A ZTE munkatársai és Pest megye Önkrormányzata kereste meg Hu Bifeng Pest megye kínai főtanácsadójának közreműködésével Szentendre önkormányzatát, hogy vegyen részt egy projektben a Smart City fejlesztések területén. "A kezdetektől fogva biztos voltam abban, hogy Szentendre számára ez egy nagyon fontos és hasznos fejlesztés, hiszen a parkolás, különösen a belvárosban, nagyon kritikus probléma" - jelentette ki beszédében Verseghi-Nagy Miklós polgármester.

 

Verseghi-Nagy Miklós, Szentendre polgármestere

 

Olyan területet kerestek, ahol 50-100 parkoló autó elfér, ennek "okosítása", intelligens vezérlésének megoldása volt a fő feladat. "Ez egy kezdet, mind az intelligens parkolási rendszer terjesztésében, mind további Smart City megoldások alkalmazásában, hogy az életminőség, a komfortérzés és a hatékonyság is jelentősen növelhető legyen" - hangsúlyozta a polgármester. 

 

Yang Jun, a ZTE Group alelnöke

 

Yang Jun, a ZTE Group alelnöke a mai világ változásáról, fejlődéséről beszélt, de hangsúlyozta, hogy egy valami állandó, ez pedig a jobb életre való vágyakozás. A ZTE világszerte több mint 170 országban nyújt professzionális szolgáltatást, és most elérkezett Szentendrére is 30 évnyi tapasztalatával, hogy energiatakarékosabbá és humánusabbá tegye a várost a lakosok és turisták számára. "A cél, hogy vonzóbbá és szebbé tegyük Szentedrét." 

 

Xiao Kang, a ZTE Hungary Kft. ügyvezető igazgatója

 

 

Xiao Kang, a ZTE Hungary Kft. ügyvezető igazgatója köszönetet mondott az összes résztvevőnek, hogy létrejöhetett a Smart City intelligens parkolás, majd a ZTE Smart City projektről beszélt. "Egy kapcsolatokon alapuló korszakban élünk, ezért a ZTE folyamatos innovációs fejlesztésekkel alakítja ki a Smart City új korszakát. Fejlett kommunikációs technológiákkal nagyban segíti a szolgáltatásokat és magasabb életszínvonalat biztosít a lakosok számára." 

 

 

/T.D.