Kiemelt hírek

Ipolyi: a tolmács szakmát ismerték el

Ipolyi: a tolmács szakmát ismerték el

Ipolyi Éva tolmács szerint a ChinaCham Kiválósági Díjjal az egész szakmát ismerték el.

Ipolyi Éva interjú keretében elmondta, sose gondolta volna, hogy a tolmácsolási szakmát ilyen nagy elismerés érheti. "1991 óta foglalkozom ezzel, de úgy érzem, hogy a pályafutásom közepén vagyok." Szavai szerint a munkája nagyon színes, különböző témákkal, emberekkel találkozik. A munjáőja kulcsfontosságának nevezte az információk átadásával, mely során sokszor rejtett üzenetek kell átadni a legjobb tudásuk szerint. "Remélem, ez az elismerés azt jelenti, hogy eddig sikeres voltam abban, hogy több kínai és magyar partner ismerkedjen meg, és kiváló munkakapcsolatban lépjen" - fogalmazott.

 

"A díj megkoronázása az eddigi munkámnak"

 

Pető Ernő, a ChinaCham Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke interjú keretében felidézte, hogy a kamara elnöksége 2018-ban döntött a díj létrehozásáról, amelyet minden évben a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok felvételének évfordulójához legközelebb eső időpontban szeretnének átadni. "A díj célja, hogy jutalmazza, elismerje azon személyek munákájt, akik a magyar-kínai - elsősorban gazdasági, de nem kizárólagosan - kapcsolatok fejlődésében sokat tett."

 

 

Hozzátette, hogy a kamara a díjjal az egész tolmács szakmát kívánta elismerni. Szólt arról, hogy az idei év kiemelt jelentőségű a magyar-kínai diplomáciai
kapcsolatok felvételének 70. évfordulója alkalmából. "Több esemény is volt ennek jegyében, melyeken a kamra is részt vett. Úgy gondolom, hogy ennek csúcspontja volt most a díjátadó" - fogalmazott.