Kiemelt hírek

Kína a vidéki területeket is bevonja az e-kereskedelembe

Kína a vidéki területeket is bevonja az e-kereskedelembe

Az Alibaba megegyezésre jutott Kína legfelsőbb gazdasági vezetésével, miszerint intergrálják a vidéki területeket az online kereskedelmi platformba.

A Kínai Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság több mint 300 falusi területen működik majd együtt az Alibabával az e-kereskedelem fejlesztésében, amitől azt várják, hogy optimalizálja a mezőgazdasági termékek piacra kerülését továbbá bátorítani fogja a falusi lakosokat, hogy megindítsák a saját vállalkozásaikat.

 

Ma Yun, Alibaba

Ma Yun, az Alibaba alapító tulajdonosa

 

Az e-kereskedelem gyorsan fejlődik Kína falvaiban, minthogy a parasztok már elkezdték az interneten értékesíteni termékeiket. Az Alibaba és a JD e-kereskedelmi óriásoknak már szolgáltatói bázisaik is vannak falvakban, amelyek segítenek kiküszöbölni az internethasználat nehézségéből fakadó problémákat. A falusiak ezeken a helyeken feladhatják rendeléseiket, majd néhány nap múlva ugyanott megkapják a leszállított árut.

A növekvő tendencia abból is látható, hogy Alibabának 2009-ben még mindössze 3 ilyen falusi szolgáltató egysége volt, ma azonban már 780 van belőlük, 2019-ig pedig összesen 100 ezer építését tervezik. A projekt megvalósítására összesen 10 milliárd yuant (1,53 milliárd amerikai dollár) fordítanak.

 

CRI/MCOnet