Kiemelt hírek

Kínai banki ügyfélszolgálat indul az Aegon Biztosítónál

Kínai banki ügyfélszolgálat indul az Aegon Biztosítónál

A Holland Aegon Cégcsoport a Magyar-Kínai Új Befektetők Szövetségével közösen elsőként hozza létre a kínai divíziót Magyarországon, a befektetési és biztosítási piacon. Az erről tartott első kínai nyelvű befektetési konferencián Magyarországon élő kínai állampolgárok vehettek részt és hallgathatták meg a lehetőségeiket.

Kassai Róbert, Miniszterelnöki megbízott köszöntötte a megjelenteket, beszédében kiemelte, hogy a sok gyümölcsőző kínai kapcsolatnak az egyik oka a Magyarországon élő kínai állampolgárok, mivel ők megbízható és kiszámítathó országnak tekintik hazánkat. Véleménye szerint kiemelkedően jó az Aegon Biztosító tevékenysége és nemzetközi helyzete, így megéri őket választani. Végül sok sikert kívánt a résztvevőknek a döntésükhöz.

 

"Úgy gondolom, hogy helyes döntés az, ha az ember megforgatja a pénzét valamilyen más módon, olyan módon, amiről ma hallani fognak"

 

Jiao Zheng a CIPA (Kínai Kereskedelmi Minisztérium Befektetéseket Ösztönző Hivatal), a kínai kormány képviselője, valamint gazdasági szakdiplomata a kínai és magyar kapcsolatokról beszélt, amelyek egyre szorosabbak mind pénzügyi, mind gazdasági és infrastrukturális fejlesztések területén. Hangsúlyozta, hogy a magyar és kínai kormány stratégiai céljai egyirányba mutatnak, ezért segíteni kell a kínai vállalkozásokat. A CIPA különféle szolgáltatásokat nyújt a befeketetés területén, mindezt úgy, hogy kapcsolatban állank több nemzetközi bankintézménnyel és pénzügyi ellenőrző vállalattal.

 

"A mai nap egy kezdet, bízom abban, hogy az Aegon kezdeményzésére más pénzügyi intézmények is kínai ügyfélszolgálatot hoznak majd létre"

 

Zatykó Péter, az Aegon Magyarország elnök-vezérigazgatója bemutatta röviden az intézmény tevékenységét mind nemzetközi, mind magyarországi szinten. Kiemelte, hogy tavaly több mint 700 milliárd eurónyi vagyont kezeltek, illetve 43 milliárd eurónyi szolgáltatást és kárkifizetést teljesített a bank. "Üzletfilozófiánk az, hogy az ügyfeleinket a teljes életpályájukon igyekszünk végig kísérni és segíteni. Ebbe beletartozik a kockázatkezelés, egészségügyi- és halálbiztosítás, vagyontárgyak védelme,megtakarítások és befeketetések kezelése, valalmint nyugdíjszolgáltatások nyújtása."

 

Az Aegon 20 országban van jelen és globális szinten a világ kilenc legfontosabb bankja közé tartozik

 

"Teljes körű, exkluzív kiszolgálás egy helyen"

 

Luteránné Fehér Krisztina, az Aegon Prémium Kínai divízió vezetője ismertette a programot. A cél a Magyarországon élő kínai állampolgárok teljes körű, exkluzív kiszolgálása egy helyen, mind befeketetések, mind biztosítások, mind megtakarítások tekintetében. Kiemelte, az ügyfélszolgálat egyediségét: egy helyen nyújtanak teljes körű pénzügyi szolgáltatást, amelynek a prémium termékeit akér személyre is szablyák. 
A konferenciát Havas Gábor előadása zárta, aki az Aegon Prémium Üzletágvezetője. Kifejtette, hogy pontosan milyen termékcsoportokkal rendelkezik, és tud kínálni a cégcsoport. Három fő kategóriára bontotta: befektetés, megtakarítás és biztosítás. 

 

"Az Aegon az egyik legszélesebb termékkínálattal rendelkezik Magyarországon"

 

/T.D.