Kiemelt hírek

Kínai nagykövettel tárgyalt Kásler Miklós

Kínai nagykövettel tárgyalt Kásler Miklós

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere  Duan Jielonggal, a Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövetével folytatott tárgyalást az oktatás és az egészségügy területén.

Kásler Miklós elmondta partnerének, hogy a magyar fél a megújítandó munkatervhez számos innovatív elemre tesz javaslatot, így például magas szintű együttműködés alakulhat ki országaink között az onkológia területén is. Az oktatás terén is folyamatos a két ország együttműködése. Mindkét fél örömét fejezte ki a magyarországi tanulmányok iránt megnövekedett kínai érdeklődés kapcsán.

 

Kínai nagykövettel tárgyalt Kásler Miklós

A középiskolások külföldi nyelvtanulásában Kína is szerephez juthat

 

A hazánkban tanuló kínai hallgatók száma 2018-ban meghaladta a 2000 főt. A miniszter további pozitív példaként emelte ki a budapesti székhelyű Magyar–Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolát, amely egyedülálló intézményként működik térségünkben. Kásler Miklós idézte Orbán Viktor miniszterelnök úr bejelentését, amely szerint minden középiskolás a 9. és a 11. tanév nyarán kéthetes külföldi nyelvtanfolyamon vehet részt a kormány költségén. A kormány reményei szerint a programban a kínai nyelv is szerephez juthat.