Kiemelt hírek

Kínai nyelvoktatás: egyre több hazai iskolában indult el a program

Kínai nyelvoktatás: egyre több hazai iskolában indult el a program

Prof.Hamar Imre, a Budapesti és Dr. Betlehem József, a Pécsi Konfuciusz Intézet igazgatója a kínai nyelvoktatást alapfeladatának tekintő intézetet mutatta be az I. Magyar-Kínai (ÚJ) Befektetői, Egészségügyi és Életmód Konferencián. A kínai nyelv iránti érdeklődés ugyanis jelentősen megnőtt az utóbbi 5-10 évben.

A Konfuciusz Intézet feladata az is, hogy a magyar kultúrát bemutassa a hazánkba érkező kínaiaknak - mondta el Hamar Imre. Az első intézet 2006-ban az ELTÉ-n jött létre, ezt követte a szegedi, miskolci és pécsi egyetemeken alapított intézet. A saját nyelvkönyvet kidolgozó intézet ma már több gimnáziumban is tanít, kínai tanárait lassan leváltják a magyar nyelvtanárok - mondta el Prof. Hamar Imre. A kínai kormány többféle ösztöndíjat is kínál a nyelvtanulásra, gyakorlatilag teljes mértékben fedezik a Kínában történő nyelvtanulást - mondta el Hamar Imre, aki egy nagy népszerűségnek örvendő kezdeményezésükről is beszámolt: két hétig bárki ingyen tanulhat náluk kínaiul.


Prof.Hamar Imre, a Budapesti Konfuciusz Intézet igazgatójának előadása


Dr. Betlehem József előadásában előadásban elmondta: Pécsett idén alapították meg az intézetet, de szeptembertől már megkezdték a kínai orvosláshoz kapcsolódó tevékenységüket.

Dr. Betlehem József, a Pécsi Konfuciusz Intézet igazgatójának előadása


MCOnet