Kiemelt hírek

Kínai szakértők szerint a 6G 2030-ra elérhető lesz

Kínai szakértők szerint a 6G 2030-ra elérhető lesz

A 6G körülbelül 2030-ra válik elérhetővé a kereskedelmi forgalomban – állítják a kínai szakértők. Ott lehet számítani a megjelenésére, ahol teljesülnek az infrastrukturális feltételek.

Nagyjából 2030-ra a 6G kereskedelmi forgalomba kerülhet azokon a területeken, ahol teljesülnek ehhez az infrastrukturális feltételek - beleértve Kínát is – hangzott el a 6G innovációval és fejlesztéssel foglalkozó beszélgetésen, amely a közelmúltban párhuzamosan zajlott a 2024-es pekingi Zhongguancun Fórummal.

A 6G nagyobb sebességgel, rendkívül alacsony késleltetéssel és nagyobb kapcsolatsűrűséggel rendelkezik. Mint ilyen, megvalósíthatja a mesterséges intelligencia, az intelligens érzékelés és más technológiák mély integrációját – mondta el Dai Xiaohui, a Kínai Kommunikációs Szabványügyi Szövetség főtitkára.

Kínai szakértők szerint a 6G 2030-ra elérhető lesz

Kínai szakértők szerint a 6G 2030-ra elérhető lesz

Huang Yuhong, a China Mobile Research Institute vezérigazgatója megjegyezte, hogy a 6G nemcsak kommunikációs szolgáltatásokat nyújt, hanem olyanokat is, mint az érzékelés és a számítástechnika, így a mobilkommunikációs hálózatot mobil információs hálózattá bővíti.

„A 6G elősegíti az életmód megváltoztatását, a termelési módszereket és a társadalmi kormányzás innovációit” – fogalmazott Gao Tongqing, a China Mobile Communications Group vezérigazgató-helyettese.

Peking átvette a vezetést egy nyilvános tesztplatform kiépítésében és megkezdte a 6G nyílt teszthálózat kiépítését – tette hozzá Xu Hszincsao, a pekingi önkormányzat főtitkár-helyettese.

B.A.