Kiemelt hírek

Kínai zajszűrő találmány segíthet hozzá a 6G-hez

Kínai zajszűrő találmány segíthet hozzá a 6G-hez

A közeljövőben valóság lehet a 6G vezeték nélküli kommunikáció, köszönhetően egy chip méretű, mikrohullámú fotpnikus szűrőnek, amelyet kínai tudósok fejlesztettek.

Kínai találmánnyal juthatunk közelebb a 6G vezeték nélküli kommunikáció megvalósulásához – a Pekingi Egyetem kutatói létrehoztak egy chip méretű, mikrohullámű fotonikus szűrőt.

A miniatűr eszköz képes a „zajból” kiszűrni a kommunikációs jeleket, valamint elnyomni a rádiófrekvenciák széles skáláján a nem kívánatos interferenciát.

Kínai zajszűrő találmány segíthet hozzá a 6G-hez

Kínai zajszűrő találmány segíthet hozzá a 6G-hez

A technológia igencsak kulcsszerepet tölt be abban, hogy létrejöhessen a 6G, a vezeték nélküli eszközök következő generiációja – ezen belül a 6G-s okostelefonok, az autonóm járművek, amelyek magukat vezetik, vagy éppen az internethez csatlakoztatott legkülönfélébb készülékek.

Mint azt Xingjun Wang, a Pekingi Egyetem kutatója részletezte, az új, mikrohullámú szűrőchip javítani tudja a vezeték nélküli kommunikációt, így a 6G-t is. Mindez gyorsabb internetkapcsolatot tesz lehetővé, jobb általános kommunikációs élményt ad. Emellett alacsonyabb költségűek lesznek a vezeték nélküli kommunikációs rendszerek és az energiafogyasztás is.

A fejlesztések a szakember szerint a mindennapi életünkre kötvetlenül és közvetetten is hatnak majd, s javítják az általános életminőséget.

Bővebben a találmányról itt olvashatnak.

B.A.