Kiemelt hírek

Kövér László fogadta a kínai népi gyűlés elnökét

Kövér László fogadta a kínai népi gyűlés elnökét

Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban fogadta a Kínai Népköztársaság Országos Népi Gyűlése Állandó Bizottságának elnökét, Li Csan-sut.

Kövér László hangsúlyozta: Kína és Magyarország kapcsolata a világ előtt álló kihívások megoldásában való együttműködés szempontjából is fontos. A két ország hetven évvel ezelőtt vette fel egymással a diplomáciai kapcsolatokat, néhány nappal a Kínai Népköztársaság megalakulása után. Li Csan-su szerint szimbolizálja a két nép barátságát az, hogy "az első pillanattól fogva ott álltunk egymás mellett".

 

Kövér László fogadta a kínai népi gyűlés elnökét

Kövér László az Országházban fogadta Li Csan-sut

 

Kövér László a gazdasági kapcsolatok növekedését is dinamikusnak nevezte, rámutatva: az Európai Unión kívül Magyarország legnagyobb kereskedelmi partnere Kína, ahonnan számos befektetés érkezik hazánkba, és a turisták száma is folyamatosan emelkedik. Az év végére Budapest Peking mellett további három várossal is közvetlen légi összeköttetésben állhat - tette hozzá.

 

Kövér László fogadta a kínai népi gyűlés elnökét

A két ország kapcsolatának további mélyítése a cél

 

Li Csan-su is a két ország kapcsolatának erősségét hangsúlyozta, hozzátette: látogatásának célja ennek további elmélyítése. Fontosnak nevezte az együttműködést, egymás politikai támogatását és a koordináció megerősítését a nemzetközi ügyekben.