Kiemelt hírek

Közel harmadával növelte okostelefon eladásait tavaly a Huawei

Közel harmadával növelte okostelefon eladásait tavaly a Huawei

A Huawei Technologies Hungary Kft. tájékoztatása szerint tavaly 140 millió okostelefont értékesített világszerte a Huawei mobil távközlési berendezés gyártó konszern, 30 százalékkal többet, mint az előző évben.

A GFK piackutatói szerint az okostelefonok világpiacán 11,4 százalékos részesedésre tett szert a Huawei 2016. első felében, miután 60 millió 560 ezer okostelefont értékesített, 25 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A tavalyi év első negyedévében 8,2 százalékos világpiaci részesedése volt,  mára harminc országban meghaladja a 15 százalékot, húsz országban pedig 20 százalék fölé emelkedett, továbbá a vállalat jelentős áttörést ért el többek közt a kulcsfontosságú brit, francia és német piacokon.

 

Huawei Technologies Hungary Kft.

A Huawei aktívan részt vesz Kínában és a tengerentúlon a legfontosabb szabványügyi szervezetekben

 

Az okostelefon-piacon a gyártók rangsorában a Huawei mindössze öt év alatt került be a három legnagyobb közé és 2015-ben csatlakozhatott negyedikként az évi 100 milliónál több mobiltelefont értékesítő gyártók klubjába, a Nokia, az Apple és a Samsung mellé. Mindemellett a felhasználók szavazata alapján a Huawei bizonyult a legjobb elektronikai márkának Kínában a "Best Brands 2016" felmérésében.

 

Huawei P9

A Huawei P9 és P9 Plus telefonokból április óta több mint 10 millió darabot szállítottak világszerte, ezzel a vállalat történetének legsikeresebb modelljévé vált

 

A Best Brands listát 2004 óta állíja össze a GfK piackutató vállalat és a Serviceplan Group kommunikációs ügynökség a világ legismertebb márkáiról. A Huawei a Best Brands fogyasztói elektronikai cikkek kategóriájában a felhasználók szavazatai alapján olyan neveket előzött meg Kínában, mint az Apple, vagy a Canon. A Huawei a márkaérték- és az ismertségi listákon is halad előre, a világ legértékesebb márkaneveiről összeállított BrandZ Top 100 listán például tavaly 20 helyet lépett előre, míg az Interbrands globális ranglistáján16 helyezéssel lépett feljebb.

 

Huawei Technologies Hungary Kft.

A Huawei Technologies Hungary Kft. 2011 óta 300 millió forintot fordított a hazai oktatásra

 

A Huawei a második legnagyobb kínai befektető Magyarországon, a Huawei Technologies Hungary Kft. 2005-ben alakult, mára több mint 330 főt foglalkoztatnak a budapesti központban. A magyarországi vállalat az ország tíz legnagyobb telekommunikációs szolgáltatójának szállít és több mint 235 ezer mobiltelefont értékesített megalakulása óta.

 

/T.D.