Kiemelt hírek

Közép- és Kelet-Európai Hagyományos Kínai Gyógyászati, Oktató- és Kutatóközpont létesül Budapesten

Közép- és Kelet-Európai Hagyományos Kínai Gyógyászati, Oktató- és Kutatóközpont létesül Budapesten

Közép- és Kelet-Európai Hagyományos Kínai Gyógyászati, Oktató- és Kutatóközpont létesül Budapesten, az erről szóló  szándéknyilatkozatotRétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Wang Guoqiang kínai egészségügyi és családtervezési miniszterhelyettes írta alá csütörtökön.

 

Rétvári Bence lmondta: a tárca és a Hagyományos Kínai Gyógyászat Állami Hivatala 2014 februárjában szándéknyilatkozatban rögzítette hagyományos kínai gyógyászati együttműködésük céljait és feladatait.

Tekintettel az egészségügyben és az orvostudományban megfogalmazott tervekre, Rétvári Bence és Wang Guoqiang szándéknyilatkozatot ír alá a hagyományos kínai gyógyászati együttműködés megújításáért és bővítéséért, a 2017-2018-as időszakra.

 

Rétvéri Bence, Wang Guoqiang, kínai hagyományos orvoslás

Közép- és Kelet-Európai Hagyományos Kínai Gyógyászati,

Oktató- és Kutatóközpont létesül Budapesten

 

A nyilatkozat tartalmazza a szakértők cseréjét, orvosi és egészségügyi szolgáltatást, oktatást, képzést, tudományos kutatást, ipari fejlesztést, kulturális eszmecserét, valamint egy Budapesten felállítandó Közép- és Kelet-Európai Hagyományos Kínai Gyógyászati, Oktató- és Kutatóközpont létrehozását is.

Az államtitkár elmondta, a megállapodás hosszú távú célokat erősít meg. Magyarországnak fontos, hogy a nyugati orvoslást Kínában támogató együttműködésben, fejlesztésekben részt vegyen - mondta, hozzátéve, az is fontos, hogy a hagyományos kínai gyógyászat biztonságos körülmények között, tanúsított minőségben jelenjen meg Magyarországon.

MTI/MConet