Kiemelt hírek

Kulturális témájú tárgyalás Kínában

Kulturális témájú tárgyalás Kínában

Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár egyeztetést folytatott Pekingben a Kínai Népköztársaság Kulturális Minisztériumában, melynek fő témája 3. Kína–Közép-Kelet Európa Kulturális Miniszteri Fórum előkészítése volt.

A fórumra szeptember 21-25. között kerül sor Hangzhou városában, Magyarorszgáot várhatóan Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere képviseli majd. A megbeszélés után a felek hangsúlyozta, hogy a magyar-kínai kapcsolatok mellett a kulturális együttműködés is kiváló, kínai részről elismerés hangzott el a magyar fél szerepvállalásáról az 'Egy övezet, egy út' kezdeményezés kulturális projektjeiben.

 

Kulturális témájú tárgyalás Kínában

Prof. Dr. Lakner Tamás négy kínai egyetemen tartott nagy sikerű kurzusokat és koncerteket Kodály és a magyar kórusművészetről

 

Egyetértettek abban, hogy az UNESCO szellemi kulturális örökségének nyilvánított Kodály-módszer és a magyar kóruskultúra kínai megismertetése kiemelten támogatott program lehet a jövőben is. Prof. Dr. Lakner Tamás, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának dékánja is Kínába látogatott Hoppál Péterrel, aki az elmúlt napokban négy kínai egyetemen tartott nagy sikerű kurzusokat és koncerteket Kodály és a magyar kórusművészetről. 

 

/T.D.