Kiemelt hírek

Li Shufu: "Akik készek egymással együttműködni, azok lesznek a jövő letéteményesei"

Li Shufu:

Li Shufu, a legnagyobb magánkézben lévő kínai autógyár, a Geely elnöke kijelentette, hogy világ autógyárai előtt két lehetőség áll: vagy együttműködnek, vagy a nagyobb elnyeli a kisebbet.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung lapban megjelent cikkben úgy fogalmaz: a hagyományos autógyártó cégeknek "fel kell ébredniük", és a technológiai ismeretek megosztására kell átállítaniuk üzleti modelljüket annak érdekében, hogy a jövőben is elfogadható bevételt és nyereséget termelhessenek. "Azt, aki nem lép ki a saját világából, fel fogják falni a nagyok" - figyelmeztetett Li Shufu. "A jövő nyertesei azok közül kerülnek ki, akik megosztják egymással erősségeiket."

 

Li Shufu: "Akik készek egymással együttműködni, azok lesznek a jövő letéteményesei"

Li Shufu a német autóipari konszern legnagyobb részvényesévé vált

 

Li Shufu az idén februárban vásárolta fel a Daimler AG részvényeinek 9,69 százalékát, és ezzel a német autóipari konszern legnagyobb részvényesévé vált. A Daimler azóta tett is már lépéseket elektromos járműtechnológiai együttműködésének elmélyítése felé régóta meglévő kínai partnerével, a BAIC Group autógyárral: a Mercedes-Benz négy százalékos részesedésre tett szert a BAIC egyik vállalkozásában. A kínai autóipari mágnás európai terveiről annyi vált ismertté az elmúlt hónapban, hogy a Volvo belgiumi Ghent üzemében kezdené meg jövőre a középkategóriás márkának szánt Lynk & CO modellek gyártását. 

 

Li Shufu: "Akik készek egymással együttműködni, azok lesznek a jövő letéteményesei"

Li Shufu 2013-ban vásárolta meg a London Taxi Company vállalatot, amely azóta már elektromos fekete taxikat gyárt

 

Li Shufu 2010-ben vásárolta meg a svéd Volvo Car Group autógyár többségi részesedését a Ford Motor konszerntől, majd 2013-ban a londoni fekete taxikat gyártó London Taxi Company vállalatot szerezte meg, amely azóta már elektromos fekete taxikat gyárt a londoni közlekedés számára. A kínai befektető tavaly a brit Lotus sportkocsival bővítette márkagyűjteményét, és a második legnagyobb részvényessé lépett előre a Volvo AB teherautó gyárban is. 

MTI/T.D.