Kiemelt hírek

Magyar rendezvénysorozat Chongqingban

Magyar rendezvénysorozat Chongqingban

Magyar üzleti és kulturális rendezvénysorozat nyílt április 21-én Chongqingban, mely Délnyugat-Kína gazdasági, kereskedelmi és pénzügyi központja.

A 12. Kínai (csungkingi) Innovációs Kiállításon és Vásáron résztvevő magyar üzleti delegációt és az ezzel párhuzamosan április 21. és május 11. között megrendezésre kerülő Budapesti Kulturális Tavasz rendezvénysorozat résztvevőit üdvözlő dr. Horváth Viktória, a KKM kiemelt külgazdasági kezdeményezésekért felelős nagykövete köszöntőjében kiemelte, hogy a 2010-ben megnyitott Chongqingi Magyar Főkonzulátus történetének egyik legjelentősebb rendezvénye a mostani, amely reményeink szerint hozzájárul a Magyarország és Délnyugat-Kína közötti egyre sokrétűbb gazdasági, kulturális, humán kapcsolatok bővüléséhez, a magyar és a kínai nép közötti barátság további elmélyüléséhez.

 

Magyar rendezvénysorozat nyílt Chongqingban

 

A dr. Horváth Viktória által vezetett magyar delegációt április 22-én fogadta Wu Gang polgármester-helyettes. A későbbiekben további egyeztetések folytak a Csungkingi Turisztikai Hivatal helyettes vezetőjével Magyarország és Kína közötti gyógyvíz alapú szakmai együttműködésről és a terápiás szolgáltatások, mint magyar rehabilitációs módszerek bevezetéséről.

 

A Budapesti Kulturális Tavasz megnyitója alkalmából Burger Barna fényképkiállítás, magyar zenei est és Gál Helga, a KKM bor és gasztronómiai tanácsadója által vezetett borkóstolóval egybekötött gasztronómiai élmények sorozata várta az érdeklődőket, míg a 12. Kínai (csungkingi) Innovációs Kiállításon és Vásáron legnagyobb standdal rendelkező és az expo története során eddig legnépesebb külföldi üzleti küldöttségként résztvevő magyar delegáció a délnyugat-kínai város jövőbeni fejlődéséhez elengedhetetlen új- és zöld technológiák, „smart city” megoldások, környezetbarát innovációk stb. magyarországi eredményeit osztotta meg a kínai cégvilág képviselőivel.

 

KKM/MCOnet