Kiemelt hírek

Magyarország és Kína kapcsolata az elmúlt hetven évben nem volt még ilyen jó

Magyarország és Kína kapcsolata az elmúlt hetven évben nem volt még ilyen jó

Pető Ernő, a ChinaCham Hungary elnöke a China Brand Fair kiállítás megnyitóján és több konfernciáján is beszédet mondott, melyben Magyarország és Kína kapcsolatáról beszélt.

Pető Ernő a kiállítás megnyitóján kiemelte: Magyarország és Kína kapcsolata kiváló, úgy a gazdasági, úgy a politika területén. Az elmúlt években a kapcsolat sikeresek fejldődött több területen is, ami a kínai Egy övezet, egy út kezdeményezésnek is köszönhető. A kamara 15 éve segíti a magyar-kínai kulturális és oktatási, tudományi és üzleti kapcsolatok fejlődését. Kérem a magyar és közép-európai, valamint a kínai vállalkozásokat, hogy forduljanak hozzánk bizalommal!"

 

 

 

Interjú keretében kiemelte, a legnagyobb kínai beszállítói kállítássá vált a rendezvény. A névváltoztatással kapcsolatban megjegyezte, hogy a Kínai Kereskedelmi Minisztérium gazdaságpolitikának megfelelően a kínai márkákra szeretné tenni a hangsúlyt. A cél, hogy az emberek megtudják, ma már a kínai áruk a minőséget jelentik - hangsúlyozta. Véleménye szerint a kiállítás sikeres, hiszen 14 tartományból több mint 350 vállalkozás mutatkozott be, 8-9 közép-európai országból mintegy 60 kiállító van, továbbá több mint hétezer látogató regisztrált az eseményre.

 

A kiállításon megrendezett An'hui Huainan (Közép és Kelet-Európa) Gazdasági, Befektetési és Kereskedelmi konferencián Pető Ernő szintén kiemelte Magyarország és Kína dinamikusan fejlődő kapcsolatát: "a politikai és a gazdasági kapcsolatok sose voltak olyan jók az elmúlt hetven évben, mint most". Szavai szerint egy olyan tartomány konferenciáján vagyunk, amelynek területe csak 30 százalékkal nagyobb, mint Magyarország, de lakosságának mérete több mint hatszorosa. Egy olyan tartományé, amely nemcsak a tofunak a hazája, de a szénbányászatáról is híres. A Magyar-Kínai Gazdasági Kamara fő feladata, hogy a két ország kapcsolatát elősegítse. "Segítünk kapcsolatot, partnert találni, és kívánom, hogy a mai rendezvény is új üzleti kapcsolatokat eredményezzen."

 

 

 

A Gansu Jellegzetes Áruk Promóciós és Üzleti Kapcsolatépítés konferencián Pető Ernő a tartományról elmondta: Magyarországhoz hasonlóan, nagyon változatos és nem mindig nyugodt múltja volt. Azonban ma a tartomány helyzete stabil, gazdasága pedig a korábbinál sokkal gyorsabban fejlődik. "Ma Gansu a gazdag természeti kincsei mellett egy fejlett iparral, mezőgazdasággal rendelkező tartomány, amely Kína legdinamikusabban fejlődő területeihez tartozik."