Kiemelt hírek

Magyarország lesz díszvendége a 2016-os ningboi kiállításnak

Magyarország lesz díszvendége a 2016-os ningboi kiállításnak

Magyarország lesz díszvendége a 2016. június 8-12. között megrendezésre kerülő Kína-Közép-Kelet-Európa Befektetési és Kereskedelmi Expónak, melyet immár évente Ningbo városában rendeznek meg.

A hírt Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes jelentette be, miután megbeszélést folytatott a meghívására Budapestre érkező Wang Jianhouval, Ningbo város alpolgármesterével. A tárgyalás napirendjén az Expó mellett a kétoldalú politikai és gazdasági kapcsolatok, valamint az Expóra indítandó charter járat és a Budapest-Ningbo cargo járat elindításának lehetősége szerepelt.

 

Kína, Ningbo, KKE

Magyarország lesz díszvendége a 2016-os ningboi kiállításnak

 

A megbeszélés alkalmával a Ningbóból érkező alpolgármesteri delegáció átadta a Miniszterhelyettesnek a hivatalos meghívót a Kína-KKE Befektetési és Kereskedelmi Expóra, melyen 2016-ban Magyarország lesz a díszvendég. A ningboi fél üdvözölte Magyarország részvételét az Expón és kihangsúlyozta, hogy elkötelezett támogatója a Kína-KKE együttműködésnek. Az alpolgármester bejelentette, hogy a rendezvény keretében kínai-magyar kis- és középvállalozói workshop is megrendezésre kerül.

 

KKM/MCOnet