Kiemelt hírek

Megduplázza mesterséges intelligencia-vezérelt nagy nyelvi modelljei számát a Meitu kínai cég

Megduplázza mesterséges intelligencia-vezérelt nagy nyelvi modelljei számát a Meitu kínai cég

Élvonalbeli technológiával rukkol elő a Meitu kínai vállalat: arra készül, hogy megduplázza a mesterséges intelligencia által hajtott nagy nyelvi modelljeit.

Népszerű képszerkesztő alkalmazásáról és tartalommegosztó szoftveréről ismert a kínai Meitu Inc. technológiai vállalat, amely megduplázni készül a mesterséges intelligencia által hajtott nagy nyelvi modelljeit -  ezek várhatóan sokféle alkalmazást kínálnak majd olyan területeken, mint az e-kereskedelem, reklám, játék, film, televízió és animáció – adta hírül a chinadaily.com.

Wu Xinhong, a Meitu alapítója, elnöke és vezérigazgatója elmondta: az MI megzavarja a hagyományos képalkotó és tervezőipart és jelentős hajtóerőként szolgál az innováció támogatásában, a munka hatékonyságának javításában.

A különböző típusú tartalmakat - például szöveget, képeket, hangot és videót - MI-modellekbe integráló multimodális LLM-ek kulcsfontosságúak a mesterséges intelligencia-technológia általános fejlődése terén -  mondta Wu, hozzátéve, hogy a Meitu elsősorban a vizuális területre koncentrál, ami a képek és videók létrehozását foglalja magában.


Megduplázza mesterséges intelligencia-vezérelt nagy nyelvi modelljei számát a Meitu kínai cég - Fotó: meitu.com

Megduplázza mesterséges intelligencia-vezérelt nagy nyelvi modelljei számát a Meitu kínai cég - Fotó: meitu.com

A generatív mesterséges intelligencia technológia fokozatosan csökkenti a tartalomkészítés küszöbét, javítva a kép- és videóipar termelési hatékonyságát. A Meitu továbbra is befektet az LLM-ekbe, több ágazatban és forgatókönyvben erősíti az MI alkalmazását, ami hatalmas növekedési potenciált jelent, miközben felgyorsítja a bevételszerzési törekvést – mondta el a Meitu alapítója.

Az LLM-ek olyan számítógépes algoritmusokra utalnak, amelyeket hatalmas adatmennyiséggel képeztek ki és képesek olyan tartalmat generálni, mint a képek, szövegek, hangok és videók.

Ezek a kulcsfontosságú technológia áll a ChatGPT mögött például – az a mesterséges intelligencia chatbot mögött, amelyet az amerikai OpenAI mesterséges intelligenciakutató cég fejlesztett ki.

A Meitu MiracleVision nevű nagyméretű vizuális modelljét is frissítette. A legújabb verzió a korábbi modellekhez képest jobb szemantikai megértést és képstabilitást ad, a műveletek folytonosságát nyújtja.

Hat mesterséges intelligencia eszközt is kiadott, amelyek a képszerkesztést, a professzionális videókészítést, a reklámfotózást és a kereskedelmi tervezést foglalják magukban.

Mi több, a Meitu vállalat bővíti jelenlétét a tengerentúli piacokon, a jövőben várhatóan a külföldön tartózkodó felhasználók száma a teljes felhasználóinak több mint 40 százalékát teszi ki – mondta Wu. Egy június 11-i adat szerint a Meitu VIP-felhasználóinak száma 10,63 millió volt világszerte – amivel a cég új csúcsot ért el - tudatta a chinadaily.com.

B.A.