Kiemelt hírek

Megtartották az Első Kínai-Magyar Pénzügyi Fórumot Sanghajban

Megtartották az Első Kínai-Magyar Pénzügyi Fórumot Sanghajban

Sanghajban redezték meg az első Kínai-Magyar Pénzügyi Fórumot, melyet a magyar és a kínai jegybank közösen szervezett. Az MNB küldöttségén kívül felszólalt a kínai jegybank és a Bank of China vezetője is, majd Matolcsy György a Bank of China felsővezetőivel folytatott kétoldalú tárgyalást.

Matolcsy György vezetésével hivatalos látogatás keretében tárgyalásokat folytat az MNB és a tulajdonában lévő Budapesti Értéktőzsde (BÉT) közös küldöttsége Sanghajban, a magyar delegáció tagja Nagy Márton, a jegybank alelnöke, egyben a BÉT elnöke, valamint Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója is.

Matolcsy György, Kína

Matolcsy György Kínában tárgyal

 

Magyar Pénzügyi Fórumon (Sino-Hungarian Financial Forum)az előadók áttekintették a magyar-kínai pénzügyi kapcsolatokat, és megállapodtak abban, hogy a fórum minden évben megrendezésre kerül.

 

A hivatalos program keretében az MNB vezetői kétoldalú megbeszélést folytattak a Bank of China felsővezetőivel.A megbeszélést követően az MNB és a BÉT küldöttsége a kínai egyetemi rangsorban harmadikként jegyzett, óriási kutatói háttérrel rendelkező Fudan Egyetem rektorhelyettesével és professzoraival, valamint több vezető kínai üzletemberrel folytatott tárgyalásokat. A megbeszélések célja a magyar-kínai pénzügyi, tőzsdei és oktatási kapcsolatok tovább fejlesztése volt.

 

Portfolio/MCOnet