Kiemelt hírek

Megváltoztatják a legtöbb darabszámban eladott kínai e-autót

Megváltoztatják a legtöbb darabszámban eladott kínai e-autót

Az 1,5 millió forintba kerülő Hongguang Mini EV tisztán elektromos autóból adtak el az ára miatt a legtöbbet Kínában. A gyártó jelentős változtatásokat eszközöl most rajta.

A szuperolcsó kínai Hongguang Mini EV villanyautóból sokáig havi szinten 30 ezer darabot értékesítettek Kínában annak köszönhetően, hogy nagyon kedvező áron jutottak hozzá a vásárlók. A kétajtós miniautó a kínai támogatások levonása után 28.800 jüanba (1,4 millió forintba) került.

Hongguang Mini EV

Augusztusban a Tesla elektromos autóiból 44.264 darabot adtak el, amivel "legyőzte" a kétajtós miniautó hosszú ideig tartó értékesítési rekordját. Mindezt úgy érte el a Tesla, hogy a két villanyautó árai között többszörös a különbség. A kisautó gyártója a SAIC – General Motors vegyesvállalat úgy határozott, hogy fejlesztésekbe kezd annak érdekében, hogy a Hongguang Mini EV újra piacvezető legyen az eladási listákon.

A Hongguang Mini EV-t eddig 9 és 14 kWh-s akkupakkal lehetett megvásárolni, de hamarosan 26 kWh lesz, amivel az NEDC hatótávja elérheti akár a 300 km-t is. A további fejlesztési tervek között van, hogy nagyobb lesz a tengelytáv (+70 mm) és erősebb lesz a motor a jelenleg 15 kW helyett 30 kW.

Az árazás kérdése még érdekes lesz, mivel az akkupakk a gyártónak is többlet költséget jelent. Valószínű a kínai állam segítségével áthidalják az árkülönbözetet, mivel nagyobb tudású autóért több támogatáshoz juthatnak a vásárlók.

 

BG

Forrás: E-cars

A képek Youtube