Kiemelt hírek

Mesterséges intelligencia ítéli el a bűnözőket Kínában

Mesterséges intelligencia ítéli el a bűnözőket Kínában

Kínai kutatók mesterséges intelligencia alkalmazásával ügyészszoftvert fejlesztettek ki, ami képes azonosítani a bűnözőket, akik ellen vádat is tudnak emelni.

A Sanghaji Pudong Népi Ügyészség által kifejlesztett mesterséges intelligencia (MI) képes felismerni a leggyakoribb bűneseteket, mint a csalás, szerencsejáték, veszélyes vezetés és a veszekedés.


A mesterséges intelligencia elkapja a bűnözöket

A szoftver alapja a System 206 elnevezésű mesterséges intelligencia program, amit az ügyészek bizonyítékok elemzésére használnak, valamint arra, hogy meghatározzák a gyanúsítottak mekkora veszélyt jelentenek a társadalomra. Olvass róla bővebben itt!

A kínai kutatók szerint a továbbfejlesztett MI segítségével már 97 százalékos pontossággal kiszűrhetik a bűnözőket és vádat is emelhetnek ellenük. Az "AI ügyész" figyelmen kívül hagyja a nem releváns információkat és képes rá, hogy az emberi beszédet is feldolgozza. 

A világon egyre több helyen alkalmazzák a mesterséges intelligenciát a bűnüldözésben. Az MI az ügyészek munkáját segíti, hogy más, nehezebb feladatokra összpontosítsanak.

Olvass hasonló témákról itt!

BG

Forrás: SG, South China Morning Post

A képek illusztrációk