Kiemelt hírek

Négy befektetési terület iránt érdeklődik Xining városa

Négy befektetési terület iránt érdeklődik Xining városa

Kína Xining városából húsz fős delegáció érkezett a Xining-Budapest Gazdasági és Kereskedelmi Konferenciára, a város vezetősége és 16 nagyvállalat képviselője négy befektetési terület iránt érdeklődik: a megújuló energiaforrások, a biotechnológia, a mezőgazdaság, valamint az élelmiszer kereskedelem iránt.

A konferenciát a Magyar-Kínai Új Befektetők Szövetsége és Xining Város Polgármesteri Hivatala szervezte a China Investment Promotion Agency támogatásával. Kassai Róbert, miniszterelnöki megbízott köszöntőjében elmondta, a konferencia célja, hogy az úgynevezett kétoldalú Selyem út elmélyítése, "amelyre mi készen állunk". "Jól választottak, Magyarország az Európai Unió logisztikai központja, és egyre ismertebbé válik a kínai partnereknek számára is" - fogalmazott Kassai Róbert, emlékeztetve rá, hogy a Magyarországon befektetett vállalatok is részesülnek az uniós támogatásokban, kedvezményekben. 

 

"Magyarország az Európai Unió logisztikai központja, és egyre ismertebbé válik a kínai partnereknek számára is"

 

A konferencia nyitányaként bemutattak egy kisfilmet Xiningről, melyből kiderült, hogy Kína nyári fővárosaként is emlegetik, illetve a "Magaslatok Gyöngye" nevet is viseli. A város fő célkitűzése az ipar átalakítása, a város megújítása egy zöld fejlesztési modell keretében. Kassai Róbert utalva a kisfilmre elmondta: a város nagyon érzékeny az újszerű megoldásokra és technológiákra, Magyarország pedig újítások és találmányok szempontjából sem elhanyagolható, hiába kisország. Elmondta, hogy bár a konferencia után van lehetőség kétoldalú megbeszélésekre, a CIPA, illetve az MKBSZ lehetőséget biztosít a későbbi kapcsolattartásra is. "Bízzanak Magyarországban, bízzanak bennünk" - mondta a miniszterelnöki megbízott reményét fejezve ki, hogy a konferencia sikeres lesz.

 

/T.D.